Kovač: Svojim dinamitnim učenicima želim pružiti više od zadanog obrazovnog okvira

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Garešničku učiteljicu Andreju Kovač koja je dobila najviše priznanje u odgoju i obrazovanju, nacionalnu Nagradu Ivan Filipović danas je primila zamjenica župana Marija Jungić. Nagradu koja je ravna obrazovnom Oscaru ove je godine u cijeloj zemlji dobilo 15 odgojitelja, učitelja i nastavnika, a Andreja Kovač je jedina iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Jungić joj je na tome čestitala, ali i naglasila kako su upravo učiteljici i nastavnici jedna od najvažnijih profesija.

-Kada sam sama odabirala profesionalno usmjerenje i životni put rekla sam da se doista divim profesorima, ali da ću to prvo staviti van konkurencije jer smatram da je to iznimno teško, a često i nezahvalno. Hvala vam zaista – poručila je dožupanica Jungić.

Andreja Kovač iza sebe ima dvadesetak godina učiteljskog staža pri čemu je 12 godina provela u područnoj školi Kaniška Iva u kojoj je ostavila dubok trag zahvaljujući i uspješnom provođenju projekata.

Nagrađena učiteljica Andreja Kovač

-Projektima smo donekle uspjeli urediti školsko dvorište u Područnoj školi Kaniška Iva, a zatim i osigurati dio informatičke opreme za samu školu, a koju mogu koristiti i ljudi iz sela, dakle služi cijeloj zajednici – rekla je Kovač.

Sada je učiteljica 2B u matičnom objektu Osnovne škole Garešnica, a svojim, kako kaže, glasnim, dinamitnim i uspješnim učenicima nastoji pružiti više od zadanog obrazovnog okvira. Redovito se tako uključuju u humanitarne akcije, ali ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške roditelja i lokalne zajednice, ističe Andreja Kovač.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!