Podravka koprivničkoj Općoj bolnici donirala dva uređaja za visoki protok kisika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednica Uprave tvrtke Podravka Martina Dalić danas je, u društvu župana Darka Korena i ravnatelja Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mate Devčića, koprivničkoj  bolnici uručila vrijednu donaciju dva uređaja AIRVO 2 za visoki protok kisika koji služe liječenju oboljelih od bolesti COVID-19, a vrijedni su 83.700 kuna.

– Ovim malim, simboličnim darom bolnici nastavljamo potvrđivati ono što Podravka jest. Podravka je multinacionalna kompanija koja posluje na brojnim tržištima, međutim, ne zaboravljamo da živi i radi u Koprivnici. Zato sudjelujemo u svim aktivnostima, a nadamo se, i rješavamo probleme s kojima se zajednica suočava. To ćemo činiti i dalje i svi mi koji radimo u Podravci toga smo svjesni. Bit ćemo i dalje i odgovorni i korisni kazala je predsjednica Uprave Dalić te dodala kako Podravka redovito, kroz razne akcije, ulaganja i ostale oblike podrške, brine o lokalnoj zajednici iz koje dolazi te kako se nada da će iduće godine pandemija završiti.

Donirani uređaji koristit će se kod pacijenata s upalama pluća koji ne zahtijevaju mehaničku ventilaciju (respirator), već im je dostatna terapija visokim protokom kisika putem nosne kanile.

Ravnatelj Devčić zahvalio je Podravki i predsjednici Dalić, naglasivši važnost ovakvih uređaja koji se u bolnici intenzivno koriste od početka pojave koronavirusa.

– U posljednje dvije godine Podravka je Općoj bolnici donirala preko 700 tisuća kuna, a pritom dominira medicinska oprema. Tako Podravka dokazuje iznimnu razinu osjetljivosti za problematiku zdravlja naših građana. Također, treba naglasiti da je lani već donirala pet ovakvih uređaja, sada ih dakle imamo sedam doniranih  dodao je ravnatelj Devčić.

Ulogu Podravke u lokalnoj zajednici naglasio je i župan Darko Koren, istaknuvši kako se kroz ovu donaciju šalje poruka stanovnicima županije da uvijek mogu računati na podršku.

– Uloga Podravke koju ima na zajednicu je velika, a to se očituje i u ovom razdoblju pandemije. Još ranije smo uspostavili odnos u kojem je Podravka prepoznala svoju ulogu u zajednici, sličnu onoj kakvu je imala u vrijeme Domovinskog rata. Tada smo svi svjedočili  važnoj ulozi Podravke u društvu. Martina Dalić je apsolutno taj odnos nastavila graditi i vjerujem da će tako ostati i dalje jer to mnogo znači našoj zajednici. Ovaj poklon je simboličan, ali vrlo vrijedan. Mnogo je Podravkinih donacija bilo i prije ove i zato im se još jednom zahvaljujemo na društveno-socijalnoj ulozi u zajednici zaključio je župan.

Primopredaji vrijedne donacije  prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenica ravnatelja OB Koprivnica Biljana Marković, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!