U mirovinu otišle dvije bjelovarske obiteljske liječnice, što sad?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarčani su od Nove godine ostali bez dvije liječnice obiteljske medicine. U mirovinu su otišle dr. Jelena Šigir-Majcan i dr. Mirjana Drobac koje su godinama skrbile za generacije Bjelovarčana. Svaka je u timu imala preko dvije tisuće pacijenata koji su se s razlogom zapitali – što sad? Srećom, rješenje za pacijente dr. Šigir-Majcan koja je radila u Domu zdravlja, pronađeno je odmah.

-Taj tim preuzeo je dr. Goran Ristić koji je do sada radio u Domu zdravlja u Čazmi. Za to mjesto smo pak pronašli mladu liječnicu koja dolazi iz Zagreba, tako da ni čazmanski pacijenti nemaju razloga za zabrinutost – kazao nam je v.d. ravnatelja Doma zdravlja Josip Rajković. Dodaje kako, s obzirom da tim dr. Šigir-Majcan preuzima dr. Ristić, pacijenti iz tog tima ne trebaju tražiti novog liječnika.

U mirovinu odlazi i dr. Jelena Šigir Majcan

-Sve ostaje isto, dr. Ristić je u ordinaciji koju je koristila dr. Šigir-Majcan, čak je i radno vrijeme ostalo isto – kaže Rajković.

Nešto kompliciranija je situacija s timom dr. Drobac koji nije bila zaposlenica Doma zdravlja, već koncesionarka. Iako im to nije obveza, Dom zdravlja je pokušao za te pacijente osigurati tzv. tim bez nositelja koji bi pokrivalo više liječnika iz Bjelovara, no kako ih u gradu zbog bolovanja i sličnih razloga trenutno manjka sedmero, to jednostavno nije bilo moguće.

-HZZO je pozvao pacijente da si sami odaberu novog liječnika, a na stranicama HZZO-a se može provjeriti kod kojih liječnika još uvijek ima mjesta – tumači Rajković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!