Obnovili infrastrukturu u čazmanskoj Jelačićevoj, na redu je naselje u općini Ivanska

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U petak je završena rekonstrukcija vodoopskrbnog i plinskog sustava u ulici Bana Jelačića. Zamijenjeno je 275 metara vodovodnih cijevi promjera 110 mm, hidrant, potrebni ventili i 25 priključaka.

-Plinsku mrežu promjera 63 mm smo također zamijenili u dužini 275 m sa 26 priključaka. U odnosu na prethodne ulice, u ulici je riješeno i jedno puknuće za koje do sada nismo ni znali – kaže direktor Komunalija Čazma, tvrtke koja je obavila spomenuti posao.

Dodaje kako prosjek gubitaka vode u RH danas iznosi preko 55 posto, a na distributivnom prostoru grada Čazme i općina Štefanje, Ivanska, Berek, Trojstvo, Šandrovac i Severin, u nadležnosti Komunalija, gubitak bi sada mogao biti i ispod 25 posto, dok je posljednjih godina bio oko 30 posto.

-Rekonstrukcija u Ulici bana Jelačića iznosila je ukupno 480 tisuća kuna, od čega Hrvatske vode sufinanciraju sa 170 tisuća kuna, a ostatak iznosa Komunalije d.o.o. Čazma. Specifičnost ove ulice je i produžetak izrade instalacija koje uvjetuju proširenju ulice i mogućnošću prodaje minimalno pet gradilišta kojima je vlasnik grad Čazma – kaže Beljan.

Zainteresirani građani za kupnju gradilišta i gradnju kuće u ovoj ulici mogu se javiti upravi Grada Čazme.

-Ovaj tjedan planiramo i završiti izgradnju vodoopskrbne mreže u naselju Križic u općini Ivanska. Mreža je dužine 3,5 km, a vrijednost investicije 1,5 milijuna kuna. Pritom 80 posto troškova pokrivaju Hrvatske vode, 15 posto Županija, a pet posto općina Ivanska – kaže Beljan.

Trenutno se završava montaža posljednjeg hidranta, potom ide ispiranje, tlačenje cjevovoda te uređenje graba i gradilišta. Iz Komunalija pozivaju stanovnike Križica da se prijavljuju za priključenje na mrežu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!