Otvoren 300 tisuća kuna vrijedan javni poziv za potpore manifestacijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Suradnjom Bjelovarsko-bilogorske županije i županijske Turističke zajednice, objavljen je javni poziv za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima u 2022. godini. Kolika je njegova vrijednost, otkriva župan Marko Marušić.

– Maksimalni iznos potpore po projektu, odnosno korisniku iznosi 40 tisuća kuna. Financirat će se do 50 posto prihvatljivih troškova, a ukupna planirana vrijednost ovog javnog poziva je 300 tisuća kuna – naveo je župan.

Od toga 200 tisuća kuna osigurava Turistička zajednica, a 100 tisuća Županija. Zbog udruživanja sredstava, manifestacije će moći dobiti veće iznose. Direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak istaknuo je kako je poziv usmjeren prvenstveno prema manifestacijama koje su od značaja za turizam, ali i tko ga sve može koristiti.

– Korisnici mogu biti javne ustanove, tu samo isključujemo ustanove koje su osnovane od strane Bjelovarsko-bilogorske županije, turističke zajednice gradova i općina, ustanove u kulturi, zatim umjetničke organizacije i jedinice lokalne samouprave – pojasnio je Medak.

Naravno, naglasak je na vodećim turističkim manifestacijama, ali ne isključuju se i druge. Javni poziv bit će otvoren do 15. travnja, a uvjeti su objavljeni na stranicama Županije i Turističke zajednice BBŽ. Nakon isteka tog roka, zajednička komisija s predstavnicima Županije i Turističke zajednice provest će valorizaciju svih dostavljenih prijava, a Turističko vijeće donijet će konačnu odluku o tome koji su prihvatljivi prijavitelji i koji će iznos dobiti sukladno pravilniku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!