Podravka odlučila ‘počastiti’ visokokvalificirane radnike, evo koliko im plaća raste od svibnja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 1. svibnja Podravka nastavlja s povećanjem plaća svojih radnika. Tako će, u novom valu povećanja, primanja biti povećana radnicima s visokom stručnom spremom koji su, prema unaprijed definiranim kriterijima i pravilima, prepoznati zbog iznimne radne učinkovitosti i izvrsnosti te inovativnosti i doprinosa poslovnim procesima kompanije, priopćeno je iz koprivničke tvrtke.

Ističu da je individualiziranim pristupom procjenjivanja uspješnosti radnika identificirano njih 184, odnosno 30 posto na VSS poslovima. Njima će se bruto plaća povećati u prosjeku 13 posto, počevši od plaće za svibanj, čija je isplata u lipnju.

U Podravki podsjećaju da su tijekom 2021. započeli ciklus povećanja primanja, ponajviše radnicima s najmanjim plaćama. U ožujku 2022. nastavljen je rast primanja povećanjem koeficijenata učinaka za sve radnike i koeficijenata složenosti poslova. Tako je u nešto više od godine dana Podravka uložila gotovo 60 milijuna kuna u povećanje materijalnih primanja svojih radnika.

“Ovim ulaganjem Podravka želi dodatno nagraditi talente i visokoobrazovane stručnjake koji svakodnevno ulažu velike napore da našu kompaniju učine još uspješnijom. Podravka cijeni svoje najvrjednije i najučinkovitije zaposlenike koji svojim radom i inovativnošću pridonose da budemo vodeća hrvatska prehrambena kompanija, koja uspješno posluje i na zahtjevnom internacionalnom tržištu, a time pokazuje i svoju konkurentnost kao privlačan poslodavac”, rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Uz to što će navedeno povećanje materijalnih prava radnika s visokom stručnom spremom dodatno osnažiti privlačnost Podravke kao poslodavca, u koprivničkoj tvrtki vjeruju da će to pridonijeti ostvarivanju ciljeva postavljenih Deklaracijom podrške jačanju profesionalne jednakosti unutar privatnog sektora, čiji je tvrtka potpisnik. Stoga se prilikom dodjele povećanja plaća radnicima s visokom stručnom spremom posebna pozornost obraća jednakoj zastupljenosti žena i muškaraca čime se, zaključuje se u priopćenju, dodatno pridonijelo profesionalnoj jednakosti te jednakosti šansi u kompaniji, prenosi privredni.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!