U proračunu za udruge ove godine osigurano 1,2 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U pakračkoj gradskoj vijećnici, smještenoj unutar nekadašnjeg vlastelinstva grofovske obitelji Janković, danas je održano potpisivanje i dodjela ugovora za prijavljene projekte trideset lokalnih udruga.

Kako je istaknuto na samom početku, Odlukom o raspodjeli sredstava za područje udruga u kulturi, za financiranje je odobreno 13 projekata koje je prijavilo 10 udruga, a financirat će se ukupnim iznosom od 150.000 kuna. Za područje  tehničke kulture financirat će se dva projekta u ukupnom iznosu od 10.000 kuna, a iz ostalih područja djelatnosti udruga, odabrano je 15 prijavljenih  projekata koji su ukupno vrijedni 86.000 kuna.

Dva mjeseca ranije, u ožujku je potpisano 13 ugovora s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata za koje je Grad Pakrac ukupno osigurao 160.000 kuna. Zajedno s današnjih potpisanih 30 ugovora, Grad Pakrac sufinancira provedbu 43 projekta u ukupnom iznosom od 406.000 kuna.

„Izuzetno cijenim rad udruga jer znam koliko radite i kako radite, ali i koliko svojeg volonterskog rada i slobodnog vremena ostavljate za dobrobit lokalne zajednice. To je nešto što moramo cijeniti i poštivati jer to što radite, radite sa srcem.“, naglasila je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Ona je kazala kako izvorni proračun Grada Pakraca iznosi oko 10 milijuna kuna, a od toga gotovo milijun i dvije stotine tisuća kuna dobivaju udruge. Naime, osim gore navedeni 406.000 kuna, znatan iznos od 750.000 kuna dobivaju i sportske udruge. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!