Tamo gdje je sve počelo održana Izborna skupština Društava knjižničara, izabrana nova predsjednica!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” na Studijskom odjelu održana je 41.-a Izborna skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. U tri županije spojene u jedno društvo nalaze se svi tipovi knjižnica – od školskih, narodnih pa do specijalnih. Radi se o stručnoj udruzi gdje knjižničari na sastancima govore o problematici knjižničarstva te novostima koje ono donosi u Hrvatskoj i svijetu, kaže sada već stara predsjednica Društva Silvija Perić.

– Mi smo jako ažurno Društvo i zapravo smo dio Hrvatskog knjižničarskog društva. Svojim aktivnim radom sudjelujemo u svim sferama našeg regionalnog, ali i državnog Društva. Svojom aktivnošću potičemo i na rad knjižničare. Brojimo više do 155 članova, a prva naša Izborna skupština bila je prije 45 godina upravo u bjelovarskoj knjižnici. Tada je bilo svega 30 članova – rekla je Perić.

U sklopu Skupštine održan je i “Mini festival bibliobusa” na korzu kod fontane. Ravnateljica bjelovarske knjižnice Vjeruška Štivić.

– Od tri najavljena bibliobusna vozila, nažalost nam koprivničko neće doći jer nisu prošli na tehničkom pregledu. Imaju također tužnu priču oko vozila, kao i većina bibliobusnih službi. Mi smo srećom uspjeli proći na natječaju za novi bibliobus, ali još čekamo da dođe. No, lijepa je organizacija da naši građani mogu vidjeti naš bibliobus bjelovarski i bibliokombi iz Gradske knjižnice Križevci – rekla je Štivić.

Novi mandat od dvije godine dobila je Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac.

– Izuzetno mi je drago što me glavni odbor imenovao, a kolege potvrdile tu nominaciju. Bit će mi čast i zadovoljstvo voditi jedno tako uspješno Društvo koje broji puno članova i doista svkaim danom radi na unaprjeđenju kvalitete tog rada. Unatoč geografskoj udaljenosti, drago mi je da se nalazimo svake godine kada uspjevamo iznjedriti kvalitetne, interesante i kreativne skupštine – rekla je Ferderber.

Puno sreće u dvogodišnjem radu novoj ravnateljici poželjeli su svi okupljeni knjižničari. Osim biranja nove predsjednice, knjižnica je danas i darivala. Tako je za iznimne uspjehe u knjižničarstvu nagradu dobila Lucija Miškić Barunić iz Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar, za iznimne zasluge u promicanju rada Društva nagradu je dobila i Maja Krulić Gačan iz Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, a za dugogodišnji uspješan rad u knjižničarstvu nagrada je pripala i Vesni Zvečić iz knjižnice Osnovne škole “Ivane Brlić Mažuranić” Virovitica.

Silvija Perić i Bernarda Ferderber

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!