Smotra manjinskog stvaralaštva ove će se godine održati u Velikoj Pisanici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Velikoj Pisanici ove će se subote održati sedma Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije, objavio je župan Marko Marušić uz predstavnike nacionalnih manjina.

– 2. srpnja održat će se sedma Smotra manjinskog stvaralaštva BBŽ, ovaj put će domaćin biti Općina Velika Pisanica, odnosno Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ koju vodi Zlata Berkeš. Suorganizator je BBŽ zajedno s Koordinacijom vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina. Možemo se pohvaliti da je naša županija primjer dobre prakse kad je riječ o suradnji s nacionalnim manjinama. Mi imamo najviše nacionalnih manjina na području naše županije uz Zagreb koji je puno veći grad. Zahvaljujem predstavnicima nacionalnih manjina što su ove godine preuzeli i dio tereta kako bi uspjeli organizirati ovu smotru – rekao je župan te pozvao sve da u subotu dođu u Veliku Pisanicu i vide bogatu gastronomsku i kulturnu ponudu svakog naroda. Damir Malina, predsjednik Manjinske koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije rekao je da ga veseli što se kontinuitet Smotre nastavlja.

– Drago mi je da se kontinuitet naše manjinske smotre održava. Mađarska manjina je domaćin po drugi puta, a na Smotri će učestvovati sve manjine iz naše županije te Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo. Očekujemo veliku turističku atrakciju u Velikoj Pisanici – naglasio je Malina. Zlata Berkeš, predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije još je jednom pozvala sve da posjete Veliku Pisanicu.

– Sve vas srdačno pozivam na sedmu Smotru manjinskog stvaralaštva u Velikoj Pisanici 2. srpnja u 16 sati kad će se smotra otvoriti gastro dijelom u kojem će se predstaviti češke, srpske, mađarske i romske nacionalne manjine. Romsku nacionalnu manjinu predstavljat će Udruga Lovari – Romska kuća, srpsku nacionalnu manjinu Srpsko kulturno društvo Prosvjeta Garešnica – Grubišno Polje te Vijeće srpske nacionalne manjine Općine Velika Pisanica, mađarsku manjinu predstavljat će u gastro dijelu Društvo Mađara Pakrac, Zajednica Mađara Daruvar te Zajednica Mađara Velika Pisanica, dok će češku nacionalnu manjinu predstavljati Češka beseda Daruvarski Brestovac. Kao predstavnik većinskog naroda predstavit će se Kulturno-umjetničko društvo Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače. Pripreme teku više nego sjajno, u završnoj smo fazi i sve će biti spremno za subotu u 16 sati kada vas srdačno očekujemo – istaknula je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!