Šestero putnika iz Bjelovara večeras probija led! Sezonski vlak kreće u 23:36

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Došao je i taj dan! Večeras iz Bjelovara polazi prvi ovosezonski vlak prema Splitu. Naime, HŽPP tijekom ljeta uvodi noćne sezonske vlakove na relaciji Osijek/Vinkovci – Bjelovar – Zagreb GK – Split i obrnuto, a vlakovi će voziti od danas pa sve do 29. kolovoza.

Na odmet nije ni udobnost koju vlak nudi pa će tako u vlaku iz Osijeka putnici moći kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajevima i vagon sa sjedalima, a u vlaku iz Vinkovaca za vagon s ležajima i vagon sa sjedalima. Također, moguć je prijevoz bicikala na relaciji Vinkovci – Split. Uz udobnost, putnici će imati prilike i nešto prigristi u vagon-restoranu koji se nalazi u sastavu vlaka iz Osijeka. Treba napomenuti da putnici mogu putovati i prema Šibeniku, ali uz presjedanje u Perkoviću.

Cijena jednosmjerne karte na relaciji:

– Osijek/Vinkovci – Split 160 kuna

– Osijek/Vinkovci – Šibenik 150 kuna

– Bjelovar – Split 130 kuna

– Bjelovar – Šibenik 120 kuna

U slučaju da putnik putuje u vagonu za spavanje ili s ležajima, uz cijene karte dodatno se naplaćuje korištenje postelje ili ležaja. Tako postelja u odjeljku za tri osobe iznosi 50 kuna, za dvije osobe 80, postelja u odjeljku za jednu osobu naplaćuje se 150 kuna dok se ležaj plaća 35 kuna.

Župan Marko Marušić danas je na bjelovarskom željezničkom kolodvoru održao konferenciju za medije. Već je poznato da je za 1.07. u smjeru Splita prodano 128 karata i to od Bjelovara do Splita njih šest.

– Rezultat naših napora je da vlak iz Osijeka prvi puta staje u Bjelovaru. Uspjeli smo povezati Bjelovar s Jadranom. Zahvaljujući Vladinom pilot projektu, djeca i učenici imaju besplatan prijevoz dok ostali putnici za jedan smjer plaćaju 130 kuna. Prema informacijama iz HŽPP-a interes je zaista velik. Do jučerašnjeg dana za sve relacije je prijavljeno 1200 osoba. Odlični su to podaci s obzirom na to da sezona još nije krenula. Moram istaknuti dobru suradnju s HŽPP-om jer smo se i inače uspjeli izboriti za linije novog voznog reda koji stupa na snagu krajem godine. Bit će povećan broj linija Bjelovar – Zagreb, smanjit će se duljina za nekih desetak minuta – rekao je Marušić.

Vesele župana i novi vlakovi.

– Do sada nismo imali klimatizirani vlak, bili su nam u dosta lošem stanju. Uspjeli smo se izboriti za dva nova niskopodna vlaka koja će biti isporučena krajem iduće godine. Činimo sve kako bismo sugrađanima omogućili što bolju udobnost za vožnju vlakom – dodaje.

Vozni red:

Osijek (20:00) – Bjelovar (23:36) – Zagreb GK (0:45/1:10) – Split (8:42)

Split (22:06) – Zagreb GK (5:57/6:48) – Bjelovar (8:12) – Osijek (11:36)

Detaljnije informacije nalaze se na internetskoj stranici HŽPP-a.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!