Prva bjelovarska kuća za odmor s pet zvjezdica oduševila je direktora Hrvatske turističke zajednice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na turneji kroz Bjelovarsko-bilogorsku županiju, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić je nakon Čazme posjetio i prvu kuću za odmor s pet zvjezdica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na području Bjelovara. Tom je prilikom vlasnicima, obitelji Malčić, čestitao na poduzetničkom pothvatu i sjajnom objektu s puno sadržaja te vodstvu Grada i gradske turističke zajednice koji su potaknuli razvoj turizma na najvišoj razini.

– Prema dosadašnjim analizama, a to potvrđuju i podaci turističkog prometa, visokokvalitetni i visokokategorizirani objekti imaju najdužu i najbolju popunjenost, a postižu i najviše cijene. Veseli činjenica da u kontinentalnom dijelu Hrvatske bilježimo porast turističkog prometa što je potvrda rasta kvalitete, raznolikosti, turističke ponude u kontinentu – rekao je te najavio da će Hrvatska turistička zajednica više promovirati kontinent i manje razvijena turistička područja te poduprijeti sve projekte koji mogu utjecati na rast turističkog prometa.

Da se turistička priča u Bjelovaru sve više razvija, potvrdio je gradonačelnik Dario Hrebak.

– Grad Bjelovar pokazuje ozbiljnost što se tiče razvoja turizma, već je poznat projekt Termi Bjelovar koji bi trebao biti realiziran kroz idućih nekoliko godina. Sve ovo je početak infrastrukture za tu priču bjelovarskih Termi, a dotad ćemo raditi na više od 100 kuća ovakvog tipa gdje ćemo doista početi razvijati turizam. Posebno me veseli da svi iznajmljivači soba i ovakvih kuća s bazenima po Bilogori i okolici, svi govore da su puni više od 90 dana u godini. Mislim da ćemo uskoro biti uspješniji i od mora jer na moru se ne gradi turizam 365 dana u godini, ali to možemo napraviti na Bilogori – smatra. Vlasnica kuće za odmor, Ljiljana Malčić rekla je da je iznenađena interesom gostiju.

– Mi smo oglasili kuću tek na samom kraju lipnja, a zanimljivo je da su već drugi dan došle tri rezervacije gostiju iz Njemačke, Danske i Nizozemske. Sada smo trenutno puni od polovine srpnja do 10.rujna. S obzirom da smo kuću jako kasno oglasili, izuzetno smo zadovoljni rezervacijama gostiju. Zasada dolaze stranci, ali računamo i na naše domaće goste osobito u zimskom periodu jer osim bazena nudimo i wellness. Imamo i saunu i dosta sadržaja za odrasle u smislu stolnog nogometa, stolnog tenisa i badmintona, ali i za djecu imamo puno igračaka i PlayStation – nabraja. Gosti će za jedno noćenje morati izdvojiti najviše 300 eura dnevno.

Kućom za odmor s pet zvjezdica oduševljena je i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, Ana Kelek.

– Svi vidimo da se u prvoj polovici godine dogodio turistički boom, ovo je prva kuća s pet zvjezdica na području cijele županije i nadam se da će uskoro takvih kuća biti puno više. Zasad imamo 15-ak registriranih luksuznih kuća s bazenima sa četiri zvjezdice koje su popunjene gotovo do konca rujna. Drago mi je da su ljudi ovdje prepoznali da ima smisla baviti se turizmom bez obzira što se ne nalazimo na Jadranu itekako imamo potencijala. Plan nam je iduće godine registrirati dodatne kuće, ali i poraditi na dodatnim sadržajima. Naša je prednost blizina Zagreba i to što stranim gostima ništa nije daleko, ali im je baza na Bilogori i tu će trošiti većinu sredstava što je i cilj da svi uključeni u ovu priču imaju od toga koristi, od ugostitelja, kušaonica do privatnih iznajmljivača – navela je te otkrila kakvi se dodatni sadržaji planiraju ponuditi gostima.

– Nadamo se da će se u skorije vrijeme otvoriti interpretacijski centri, dodatno se urediti postojeći sadržaji poput Kulturnog centra Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, da će zaživjeti konjički turizam jer znamo da smo šesta županija po broju konja, imamo osam licenciranih turističkih vodiča, idealna smo destinacija za razvoj cikloturizma, samo to treba objediniti i ponuditi gostu da oni ne moraju sami istraživati. Već radimo na tome, jedna domaća agencija će se baviti isključivo aktivnostima na području Bilogore, radit će sa zainteresiranim turistima, a jedan od iznajmljivača će raditi sa svim turistima na Bilogori outdoor aktivnosti, adrenalinski turizam. Mislimo na sve, pred nama je još puno posla, ali drago nam je da se konačno nešto pokrenulo i da se zaista turizam počeo događati na Bilogori – naglasila je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!