Neodgovornim ponašanjem muškarac izazvao smrt vlastitog tasta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je  izvijestilo kako je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. studenoga do 19. studenoga 2021. u Virovitici, počinio navedeno kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest Covid-19, uzrokovana virusom Sars-Cov-2 i da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti iz članka 21. stavka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta.

-Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2. Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti Covid-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojem je preminuo 26. studenoga 2021. – stoji u priopćenju ODO-a Virovitica.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!