Brojna događanja u povodu Dana Grada Lipika i njegovog nebeskog zaštitnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Lipik tradicionalno obilježava Dan Grada povodom blagdana sv. Franje Asiškog. Ovogodišnja jesen u Lipiku donosi niz događanja kojima će se obilježiti Dan Grada Lipika i blagdan svetog Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika, koji se slavi 4. listopada.

Manifestacije počinju u rujnu i traju do sredine listopada. Gastro događanja upotpunjena sajmom te sportske i kulturne manifestacije su tradicionalno vezane za posjet Lipiku. Tako se 24. rujna treba održati nadasve popularni Ajvar fest, kao i Dan kulture nacionalnih manjina koji se treba održati dan kasnije. Nešto ranije očekuje nas i moto defile te okupljanje motociklista u prostorijama kluba Iohannites, a kao kruna svih događanja tu je i tradicionalna Fišijada.

Ove godine je najposebnija premijera novog videospota i pjesme, koja je napisana posebno za Lipik, a koja ga opisuje i prikazuje ispunjenog tradicijom i kulturom.  

U međuvremenu u Lipiku se treba održati i 19. dječja biciklistička utrka, Sajam mogućnosti, turnir u boćanju, turnir u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne natjecatelje, šahovski turnir, umjetničke izložbe, promocije knjiga, obiteljski planinarski pohodi oko Lipika te sveta misa. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!