Mladi vozači Moto kluba Pakrac – Lipik ostvaruju izvrsne rezultate

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovih je dana održana redovna godišnja skupština Moto kluba Pakrac – Lipik. Riječ je o klubu koji se može pohvaliti brojnim uspjesima mladih vozača, a predsjednik Marko Straga ovom je prilikom istaknuo uspjehe nekolicine vozača u različitim klasama.

Najbolji vozači klub

Leone Tonković sudjelovao je na devet utrka, skupio 67 bodova i zauzeo 10. mjesto od 20 vozača u klasi MX50J. Leo Dvorski sudjelovao je na svih devet utrka te je osvojio 345 bodova, što mu je bilo dovoljno za treće mjesto od 20 vozača u istoj klasi. Noa Polenus sudjelovao je samo na jednoj utrci, osvojio 21 bod i zauzeo 25. mjesto od 37 vozača u kategoriji MX85. Bruno Baranček, koji se pridružio klubu prošle godine, sudjelovao je u osam od devet utrka, osvojio 119 bodova i zauzeo 16. mjesto od 34 vozača u klasi B-250. Krunoslav Tonković, poznat kao Fiki, sudjelovao je na četiri utrke u Veteran A klasi, osvojio 51 bod i zauzeo 14. mjesto od 20 vozača.

Predsjednik Straga je govorio i o najboljem vozaču kluba Stefanu Lenčeu koji je prošle godine odvezao apsolutno sve utrke u Međunarodnom prvenstvu Hrvatske. Stefan se okitio i naslovom prvaka u Otvorenom prvenstvu Zagorja te osvojio drugu poziciju u prvom izdanju Slavonske Lige. U klasi MX65, osvojio je nacionalno srebro, zauzevši drugo mjesto od čak 23 vozača koji su se natjecali kroz godinu. Stefan je osvojio 361 bod te kad dodamo 21 bod od Noe iz klase MX85, klub je zauzeo 4. poziciju od ukupno 10 klubova.

Planovi za 2023. godinu

Prošle godine Moto klub Pakrac-Lipik organizirao je motocross utrku “Bljesak 2022” koja je dobila pohvale od vozača, gledatelja i delegata. U tijeku godine, organizirano je čak 12 radnih akcija u kojima su DVD Pakrac i Društvo Mađara Pakrac pružili podršku u pripremama.

Kako se moglo čuti na skupštini, planovi Moto kluba za 2023. godinu uključuju različite aktivnosti vezane za motocross klub. Sportski planovi uključuju nastupanje s dva licencirana vozača u klasama MX65J B-250 u sezoni 2023. Trenutni vozači su Stefan Lenče u klasi MX65 Junior i Bruno Baranček u klasi B-250, a obojica će predstavljati klub na natjecanjima Otvorenog prvenstva Hrvatske, motocrossu i supercrossu, Europskom prvenstvu i AlpeAdria kupu.

Osim sportskih aktivnosti, klub ima i druge planove. Neki od tih planova uključuju dovršenje brodskog kontejnera uz stazu koji će služiti kao mjerna služba i prostorija za korištenje tijekom cijele godine, zaštitu kritičnih brda kod cilja od daljnje erozije postavljanjem drvenih trupaca u zemlju, prekrivanjem i zatravnjivanjem te pripremu staze za utrku koja će se održati 14. svibnja.

Klub je rezervirao dva datuma za utrke, 7. i 14. svibanj, od kojih je odobren potonji datum kako bi se uključilo više udruga u organizaciju utrke. Financijski izvještaj kluba otkriva da je prošlogodišnji prihod iznosio 50.619,33 kuna, dok su rashodi bili 42.267,54 kuna, a čak 83% prihoda dolazi upravo od Grada Pakraca.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević izrazila je veliku podršku Moto klubu i istaknula njegov značaj za Grad Pakrac. Dugogodišnji sportski djelatnik Moto kluba Pakrac-Lipik Vladimir Tessari podsjetio je na 30. obljetnicu osnutka kluba koja će se slaviti 2024. godine, istaknuvši da je sama ideja od osnivanja kluba stara gotovo pedeset godina.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!