Dan planeta Zemlje obilježite u Moslavini, na biciklu ili nogama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Kutini će ovog vikenda obilježiti prigodno Dan planeta zemlje u Moslavini. Organizator manifestacije, uz Turističku zajednicu je i Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Jeti Kutina. Dominik Firšt, stručni suradnik u Turističkoj zajednici grada Kutine najavljuje kako će u fokusu biti bicikliranje i planinarenje. U subotu su u planu dvije biciklijade, duža i kraća.

– Kraća je obiteljska, nije zahtjevan i duga je oko 15 kilometara. Duža ruta je oko 29 kilometara i malo je zahtjevnija. Za ove rute nisu potrebne prethodne prijave – pojašnjava.

Okupljanje je u subotu na trgu od 10 sati, a start je od 11 sati. Glavna zvijezda je Mario Petreković koji će voditi cjelodnevni program. Popratni sadržaji osmišljeni su u dva djela.

– Prvi dio održat će se u posjetiteljskom centru Repušnica, u suradnji s Parkom prirode Lonjsko polje. Drugi dio je na jezeru Bajer, uz zabavne igre, ugostiteljsku ponudu i DJ-a – priča i pojašnjava kako će u nedjelju program biti također bogat, ali drugačiji.

– Planinari i ekstremni biciklisti kreću u devet sati. Biciklisti kreću s Trga dr. Franjo Tuđman u Kutini, a planinari kreću u isto vrijeme s jezera Mikleuška na Moslavačkoj gori – dodaje, a i nakon ovih programa u planu su popratni sadržaji.

– U nedjelju će program biti na jezeru Mikleuška, uz ugostiteljsku ponudu, predstavljanje inicijative za geopark od strane LAG-a Moslavina i predstavljanje projekta moslavačke književnosti “Moslavina – pričanje s drvećem” od strane Tehničke škole Kutina.

Za planinarenje je potrebno prethodno se prijaviti, čisto da bude poznat broj sudionika. Šetnja će trajati sat vremena, a vodit će ju licencirani turistički vodič. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook stranici Turističke zajednice Grada Kutine.

FOTO: FACEBOOK TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE


PODIJELI S PRIJATELJIMA!