[FOTO] Dan Grada: Daruvar se razvija velikom brzinom, investicije nikada nisu bile veće!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Danas je u kino dvorani ‘30. svibnja’ svečano obilježen Dan Grada Daruvara. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a nazočnima su se, između ostalih, obratili gradonačelnik Damir Lneniček i Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. 

-Svi smo svjesni da živimo u vremenima intenzivnih promjena, nakon korone, energetske krize, sada inflacija diktira našim životima. Ali zahvaljujući potporama Vlade Republike Hrvatske investicije teku dalje, kako javne tako i privatne. Zahvaljujem se svim našim poduzetnicima i obrtnicima koji godinama, a neki i desetljećima, rade, stvaraju i zapošljavaju u našem gradu – kazao je gradonačelnik Lneniček i dodaje. 

-Posebno ističem tri najveće investicije u našem gradu. U segmentu proizvodnje, trgovine i zdravstvenih usluga. To su Pivovara Daruvar, Stop Shop centar i Veteranski centar. Svaka vrijednosti je gotovo 100 milijuna kuna, s ukupno 250 novih radnih mjesta. Imamo i niz drugih privatnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, a svako radno mjesto znači ostanak jedne obitelji u našem gradu – istaknuo je gradonačelnik Lneniček koji je dodao da je Daruvar danas gradilište u kojem se traži kvadrat stambenog i poslovnog prostora više. 

-Puno nade polažemo i u Nacionalni plan oporavka i otpornosti, prije svega za projekt Planinarskog doma i zvjezdarnice na Petrovom vrhu te projekt naših Daruvarskih toplica – kazao je gradonačelnik Lneniček. 

Odlična suradnja Županije i Grada

Župan Marko Marušić čestitao je u dvorani svim Daruvarčankama i Daruvarčanima njihov dan. 

-Veseli me što s vama mogu podijeliti zadovoljstvo zbog svih projekata u vašem Daruvaru, najljepšem malom gradu kontinentalne Hrvatske. U posljednjih godinu dana napravili ste jako mnogo i kao župan vam čestitam i želim da tako nastavite. Daruvar danas nudi sliku grada ugodnog za život, grada koji je lijepo uređen, koji se razvija i koji nudi mogućnosti za razvoj poduzetništva – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

-Kao župan moram reći da promjeni percepcije Daruvara svojim projektima, i to ponajviše na područjima zdravstva, doprinosi i Županija. Najvrjedniji je onaj koji se tiče unaprjeđenja ponude Daruvarskih toplica, vrijedan nešto više od 17 milijuna eura. Tu je i projekt energetske obnove daruvarske ispostave Doma zdravlja, zatim tu je i projekt obnove zgrade Školskog dispanzera kao i brojni drugi projekt – kazao je, između ostalog, župan Marušić. 

Javna priznanja za 2023. godinu po kategorijama dodijeljena su kako slijedi: Počasnim građaninom Grada Daruvara proglašen je Ante Radonić. „Posmrtno priznanje“ Grada Daruvara dodijeljeno je Mirku Bukna, Miroslavu Jurišići, Amaliji Končar, Blahomiru Čuhnilu, Nikoli Jurjeviću. Javno priznanje „Grb Grada Daruvara“, nagrada za životno djelo, pripalo je Dragici Knežević. Dobitnici nagrade „Pojedinačno priznanje“ su: Drago Ambroš, Otilka Pupovac, Ljerka Stožicki, Alenka Njegovac. Dobitnici nagrade „Kolektivno priznanje“ su Pivovara Daruvar d.o.o., Stop Shop, Bilavčić d.o.o., Jaković-promet d.o.o. Dobitnici nagrade „Plaketa Grada Daruvara“ su: Damir Malina, Mirjana Pahoki, Antun Boroš, Mirjana Oliver, Berislav Schejbal, Košarkaški klub Daruvar, HNK selekcija u 11 te dobrovoljni davatelji krvi za najmanje 75 davanja: Tomislav Doležal, Zdenko Hlubuček, Robert Krušinski, Damir Lneniček, Igor Lujanac, Željko Pjerobon, Damir Rizner i Miroslav Tometić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!