[FOTO] Vrijeme odluke: Više od 400 osmaša upoznalo rad 13 srednjih škola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u Kulturnom centru Mato Lovrak održan ‘Dan profesionalnog usmjeravanja’ u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Bjelovar i Centra za informiranje i savjetovanje. 

Ukupno je sudjelovalo 400 učenika osmih razreda iz 13 osnovnih škola, a njima se predstavilo 12 srednjih škola iz Bjelovarsko-bilogorske županije te jedna srednja škola iz Virovitičko-podravske županije. Izlagači su kroz razne aktivnosti prezentirali zanimanja i srednjoškolske programe te su učenici iz prve ruke dobili korisne  informacije koje će im zasigurno pomoći pri odluci kamo nakon osnovne škole. 

Učenicima se obratila Martina Topalović, predstojnica područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Bjelovaru. 

-Dragi mladi prijatelji, pred vama je prva veća odluka u životu, a to je odabir srednje škole. Vjerujem da mnogi cijelu ovu godinu razmišljaju gdje će dalje, ali isto tako vjerujem da su mnogi pronašli odgovor na to pitanje, a oni koji nisu našli možda baš danas pronađu. Mi ćemo vam pokušati približiti što je tržište rada, što ono zahtjeva i kako se mijenja. Recimo, prije pet godina smo imali jako puno odgajateljica, danas ih moramo tražiti povećalom i nema ih. Dakle, tržište se brzo mijenja – kazala je Topalović i istaknula da je u svemu tome najvažnije obrazovanje. 

-Što više ulažete u svoje obrazovanje, što više razvijate svoje kompetencije i vještine to ćete biti bolji i tada se ne morate bojati kakvo će biti tržište rada – kazala je, između ostalog, Topalović. Učenike je pozdravio te im poželio puno uspjeha i načelnik Velikog Grđevca Tomislav Pavličić. 

Kako je to bilo danas pogledajte u našoj fotogaleriji.

oj fotogaleriji. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!