Upišite se u registar donora matičnih stanica i pomozite Loreni!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zaklada Ana Rukavina iduće srijede, 24. svibnja, u Ivanskoj organizira akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija je pokrenuta kako bi se povećala mogućnost za pronalazak potencijalnog donora koštane srži za 27-godišnju učiteljicu iz Ivanske Lorenu Palošiku o čijem slučaju smo nedavno pisali. Naime, Loreni je početkom godine dijagnosticirana aplastična anemija, ozbiljna bolest koja se liječi upravo transplantacijom koštane srži.

Akcija će se održati u Domu zdravlja u Ivanskoj, a mogu joj se odazvati svi građani u dobi između 18 i 40 godina starosti. Postupak upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za tipizaciju.

-U Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ne može se upisati za točno određenu osobu, ali upisom u registar pomažete svim oboljelim osobama koje čekaju svoju priliku za ozdravljenje – poručuju iz Zaklade Ana Rukavina.

Drugim riječima, svaki novi potencijalni donor povećava šansu i za Lorenu.

Akcija u Ivanskoj održat će se u srijedu, 24. svibnja, u vremenu od 11 do 12 sati, u tamošnjoj ambulanti Doma zdravlja (Ulica Petra Preradovića 3). Dođite!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!