Ravnateljica Koronc: ŽUC radi po zakonskim propisima, a na Gradsku plinaru se drugi žale…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svi navodi su nestiniti, odgovorila je ravnateljica ŽUC-a Nataša Koronc na izjave direktora Gradske plinare Bjelovar Srećka Ezgete (članak možete pročitati ovdje) u kojima direktor Ezgeta, između ostalog, navodi da je ravnateljica Koronc kod izgradnje plinovoda u Kapeli od izvođača radova tražila da iskopanu zemlju kamionima odvoze na drugu lokaciju. Direktor Ezgeta je također naveo da je ravanateljica Koronc Gradsku plinaru prijavila inspekciji.

Ravnateljica Koronc izjavila je da ŽUC radi isključivo po zakonskim propisima te da je u posjedu pritužbe Općine Ivanska koja se žali na rad Gradske plinare.

– Ponovno naglašavam da kod primjene članka 57. Zakona o cestama ŽUC ni u jednom trenutku nije mijenjao uvjete koji bi utjecali na izmjenu tehničkog rješenja iz glavnog projekta. Isto tako nitko iz ŽUC-a nije tražio izvođača radova da iskopanu zemlju kamionima odvoze na drugu lokaciju, već je definirano da se pri iskopu zemlja ne smije odlagati na kolnik javne ceste i u cestovni jarak, odnosno na udaljenost manju od 1,0 metar od vanjskog ruba cestovnog jaraka, te je dan izbor izvođaču hoće li zemljani materijal utovariti u kamion i odvesti na deponiju ili odložiti na zelenu površinu između rova i privatnih parcela. Sve što je u suprotnosti s navedenim značilo bi kršenje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o cestama. Načinom na koji je izvođač izvodio predmetne radove za vrijeme kišnih oborina bila je direktno ugrožena sigurnost prometa, te u slučaju nesretnog slučaja, pitamo se čija bi bila odgovornost – navela je ravnateljica Koronc i nastavlja.

Pritužba načelnika Ivanske na rad Gradske plinare Bjelovar

 

-Vezano za navode poštovanog g. Ezgete, ŽUC nije prijavio Gradsku plinaru Bjelovar d.o.o. resornom ministarstvu, već je ŽUC od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dobio na znanje i očitovanje zaprimljenu predstavku od strane Gradske plinare Bjelovar d.o.o.
Također za iste radove je ŽUC zaprimio predstavku Općine Ivanska na rad Gradske plinare Bjelovar d.o.o., koju dostavljam u prilogu odgovora i molim da se objavi uz tekst. Puno je uočenih nepravilnosti tijekom izvođenja radova na koje se poziva gospodin Ezgeta – ističe ravnateljica Koronc i nastavlja.

-Predmetni radovi su se izvodili u samom novoizgrađenom kružnom toku, bez ijednog postavljenog prometnog znaka, a što je direktno utjecalo na sigurnost svih sudionika u prometu, također nije se izvodilo bušenje ispod kolnika javne ceste između dviju zelenih površina već se izveo prekop novog dijela asfalta, a sanacija iskopanog rova vršila se ostacima zemljanog materijala od iskopa i komadima uništenog asfalta. Obzirom na navedeno ŽUC je reagirao samo izdavanjem naloga za sanaciju prekopa na predmetnoj lokaciji. Županijska uprava za ceste Bjelovarsko- bilogorske županije radi isključivo po zakonskim propisima, štiteći na taj način javno dobro Republike Hrvatske koje je ŽUC-u povjereno na upravljanje – zaključila je Koronc.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!