Nakon 13 godina, rastu plaće u Županiji, nekima i za 200 eura!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vremena u kojima je san snova mnogima bio zaposliti se u državnoj ili javnoj upravi su prošlost. Za onoga tko želi raditi posla u Hrvatskoj danas ima, a plaće u privatnom sektoru uglavnom su veće od onih na poslovima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Ne čudi stoga što i Bjelovarsko-bilogorska županija natječaje za popunjavanje pojedinih radnih mjesta raspisuje i nekoliko puta. I oni koji se na njih jave, od posla na kraju odustanu zbog niske plaće.

To bi se uskoro trebalo promijeniti jer su u Županiji plaće zaposlenima odlučili povisiti.

-Tu je odluku potvrdila i Županijska skupština na posljednjoj sjednici. Ona na snagu stupa 1. kolovoza, što znači da će zaposlenicima veća plaća biti isplaćena u rujnu – tumači bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Dodaje kako koeficijenti za izračun plaća u Županiji nisu mijenjani od 2010. Drži kako nisu bili ni pravilo raspoređeni te da je među pojedinim radnim mjestima bilo velikih odstupanja.

-Koeficijenti nisu bili u skladu sa stručnom spremom, radnim iskustvom, radnim mjestima i drugim parametrima koji su važni kod određivanja plaće. Sada smo to korigirali, tako da će zaposlenicima koji imaju najveće plaće ona rasti 50 do 60 eura, a onima s najnižim plaćama će najviše rasti, do 200 eura. U prosjeku to iznosi 24 posto – kaže Marušić.

Na ovaj način, kaže župan, nastoji se zadržati kvalitetan kadar, ali i učiniti Županiju što poželjnijim poslodavcem za buduće zaposlenike.

Svjesni smo da teško možemo parirati plaćama u privatnom sektoru, no onime im se želimo barem malo približiti – zaključuje Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!