Bjelovarski branitelji će svoj dan ponosa i tuge obilježiti svečano i dostojanstveno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 29. rujna je za bjelovarske branitelja dan ponosa, ali i tuge. Ponosa jer su tada pokazali da se Bjelovar ne da slomiti, a tuge jer je toga dana život izgubilo 17 branitelja i civila. I ove će godine taj dan obilježiti bogatim, ali dostojanstvenim programom.

-Nastupit će vojno-akrobatska postrojba Ministarstva obrane, imat ćemo vojno-taktički zbor, policija će izlagati, a ono što je možda malo drugačije ove godine je Klapa Hrvatske ratne mornarice koja će održati koncert – najavljuje predsjednik bjelovarskog Odbora za branitelje Igor Crnomarić.

Tradicionalni Mimohod pobjednika će 29. rujna krenuti u 9 sati s paviljona, a u njemu će i ovoga puta u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola sudjelovati učenici.

-Mi ne želimo da se djeca na silu šalju na Mimohod pobjednika nego s ravnateljima dogovaramo edukacije da djeca koje žele dođu, da čuju i vide što se taj dan dogodilo i na kako težak način se domovina stvarala – kaže Crnomarić.

To se ne smije zaboraviti kako se prošlost ne bi ponovila i kako nitko od mladih ne bi morao svoju mladost provesti kao on i ostali branitelji s puškom u ruci.

-Neka to nitko nikad ne dozvoli, ni političari ni itko drugi neka ni ne pomisli da bi nečije dijete trebalo uzeti pušku u ruke. To je najveće zlo na svijetu. Mi smo to morali, ali naše društvo mora raditi na tome da se to više ne dogodi – poručuje Crnomarić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!