[FOTO] U Pakracu grah kuhalo 88 ekipa, evo čiji je bio najbolji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada sinoć je završen 8. Grahfest u Pakracu kojeg su, tradicionalno u sklopu 14. sajma Slavonski banovac organizirali Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika te Grad Pakrac.
Na osmom po redu natjecanju u pripremanju graha u Pakracu, između 88 ekipa pobijedila je ekipa Matica Slovačka iz Jakšića. Drugo mjesto pripalo je lokalnoj ekipi iz Pakraca naziva Šljakeri, dok je trećeplasirana ekipa, Bitange i princeze, pristigla iz Daruvara. Priznanje za najuređeniji prodajni štand pripalo je Katarini Pop iz Pakraca, dok je priznanje za najveći angažman uređenja prostora za pripremu hrane dobilo Povijesno društvo Pakrac – Lipik te njihova nadaleko poznata krčma „Kod veprove glave“. Priznanje za najveseliju ekipu tradicionalno je osvojilo Udruženje obrtnika Metković.
Stručni ocjenjivački žiri kojeg su činili lokalni prvaci gastronomije – Nada Zeljković, Drago Marter, Mladen Tessari i Mario Čaržavec iz Zaboka morao je odabrati najbolji grah od gotovo devedeset ekipa s područja, ne samo Lipika i Pakraca te bliže i šire okolice, nego čitave Hrvatske.
Nagrade za prva tri najbolje ocijenjena graha uručili su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Marko Štor te Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.
Prvonagrađena ekipa dobila je dva dana odmora za osam osoba u kući za odmor „Kratohvil“ u naselju Lukovdol u Gorskom kotaru. Nagrada za drugo mjesto je pet ulaznica u vodeni park u Krapinskim toplicama te 10-litarski kotlić sa stalkom, a trećeplasirani su nagrađeni s 10-litarskim kotlićem.
Tijekom sajma Slavonski banovac upriličena je i tombola na kojoj je glavnu nagradu, pečenicu, osvojila ekipa Rukometnog kluba Pakrac.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!