Centar kompetentnosti bit će nezaobilazan dio usavršavanja zdravstvenih djelatnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru je uspješno zaključen projekt Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar, čija je završna konferencija privukla pažnju javnosti prošlog tjedna. Inicijativa je započela u veljači 2019., a ukupna vrijednost projekta iznosi 4.429.501,69 eura (33.374.080,51 kuna). Europski fond za regionalni razvoj osigurao je bespovratna sredstva u iznosu od 3.981.684,25 eura (30.000.000,00 kuna), dok je vlastito sufinanciranje iznosilo 447.817,44 eura (3.374.080,51 kuna), od čega je 50 posto dobiveno putem Javnog poziva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ovaj projekt rezultirao je proširenjem i rekonstrukcijom prostora od 1.866 kvadratnih metara, s dodatnih 91 kvadratni metar rekonstruiranog prostora. Novost su brojni moderno opremljeni kabineti i laboratoriji, a posebno se ponosi simulacijskim centrom, jedinim takvog tipa u Hrvatskoj. Simulacijski centar ima pet kabineta vještina koji učenicima omogućuju vježbanje na modelima, obuhvaćajući različite kategorije poput ginekološko-opstetričkog, pedijatrijskog, kirurškog, internističkog te hitnog.

Ravnateljica Medicinske škole Bjelovar, Biljana Balenović, istaknula je opremljenost kabineta najsuvremenijom opremom za sva zanimanja u sektoru. Ovaj projekt, zajedno s projektom Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti, postavlja školu kao lidera u određenim područjima u Hrvatskoj te čini važan iskorak u obrazovanju i povezivanju s gospodarstvom.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić naglasio je da će škola postati lider u Hrvatskoj, pridonoseći podizanju kvalitete zdravstvene skrbi u županiji te povećavajući konkurentnost na tržištu rada. Svrha projekta je uspostava infrastrukture kako bi Regionalni centar kompetentnosti funkcionirao kao mjesto obrazovanja, stručnog usavršavanja, te prekvalifikacije i stjecanja kvalifikacija odraslih nezaposlenih osoba i osoba s teškoćama. Projekat se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Medicinske škole Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!