Pedagoginja Sara na Tenerifima stekla novo vrijedno iskustvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu programa Erasmus+ School Accreditation, pedagoginja u Osnovnoj školi Ivanska Sara Fabičević, imala je priliku sudjelovati na tečaju “Team Building for School: Play and Fun, Building Educators’ Communities”, organiziranom od strane Europass Teacher Academy.

Tečaj se održao na Tenerifima od 26. veljače do 2. ožujka 2024., a okupio je ukupno 22 sudionika. Cilj tečaja bio je naglasiti ključnu ulogu izgradnje timova unutar školskog konteksta kroz implementaciju efikasne komunikacije i organizaciju raznolikih kreativnih radionica te igara. Ovakve aktivnosti namijenjene su poticanju osjećaja pripadnosti, prihvaćenosti i tolerancije među učiteljima, učenicima, roditeljima i svim dionicima školskog procesa s ciljem stvaranja kvalitetne i pozitivne školske klime. Osim što su imale za cilj jačanje međusobnih odnosa na relaciji svih dionika, ove aktivnosti su se također usredotočile na razvoj vještina suradnje, timskog rada te rješavanja konflikata na konstruktivan način. Kroz navedene strategije, tečaj je težio unaprijediti opće okruženje u školi, potičući atmosferu međusobnog poštovanja, podrške i zajedništva, što bi na kraju trebalo rezultirati poboljšanjem akademskih postignuća i dobrobiti učenika. Tijekom tjedna, aktivno su se razmjenjivala iskustva te raspravljalo o sličnostima i različitostima obrazovnih sustava među državama. Ova interakcija je omogućila bolje razumijevanje različitih pristupa i metoda rada u obrazovanju, te potaknula suradnju i razmjenu ideja. Sudjelovanje na tečaju pružilo je pedagoginji nove perspektive i alate za daljnji rad s učenicima i kolegama, osnažujući je za buduće izazove u obrazovnom okruženju.

Ovaj tečaj nije samo pružio teorijske uvide u izgradnju timova, već je omogućio i praktično iskustvo kroz niz motivirajućih i zabavnih aktivnosti. Ovo znanje biti će od velike koristi u vođenju timskih projekata i suradnji s kolegama. Najvrjedniji dio bio je praktičan dio programa, gdje su polaznici sudjelovali u raznim Teambuilding aktivnostima unutar i izvan učionice. Pedagoginju su posebno inspirirale aktivnosti provedene izvan učionice, poput aktivnosti u prirodi i posjeta Nacionalnom parku Teide.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!