Najavljena nova ulaganja u Dom zdravlja u Čazmi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prethodnih dana dovršena je sanacija krovišta na zgradi ispostave Doma zdravlja u Čazmi. Riječ je dotrajalom krovištu koje je dodatno oštećeno u olujnom nevremenu te je već neko vrijeme predstavljalo prijetnju za sve koji su ulazili u zgradu. Radovi ukupno vrijedni nešto više od 47.000 eura su privedeni karaju, a u to se uvjerio i župan Marko Marušić.

-Drago mi je da smo obnovili krovište koje je bilo oštećeno u olujnom nevremenu. Dakle nastavljamo s ulaganjima u naš zdravstveni sustav i mogu reći da nikada većih ulaganja nije bilo u naš zdravstveni sustav, a posebno u primarnu zdravstvenu. Svjesni smo potreba i naša je želja zdravstveni sustav podići na još višu razinu, a sve u korist naših građana, odnosno pacijenata, kao i naših zdravstvenih djelatnika kojima želimo osigurati što bolje uvjete rada – kazao je župan nakon razgledavanja obnovljenog krovišta. Tom prigodom župan je obišao i prostor školske medicine koji je prethodnih dana također obnovljen i uređen.

-U obnovu ovog prostora uložili smo preko 10.000 eura i sada roditelji više ne moraju svoju djecu na pregled za upis u prvi razred osnovne škole voditi u Bjelovar kao što su to morali prošle godine. Sada sve potrebne preglede i sve drugo što je potrebno mogu obaviti ovdje u Čazmi i time smo osigurali jednake uvjete građanima u svim našim gradovima – kazao je župan. Nadalje je još dodao da ulaganjima i dobrim vijestima nije kraj.

-Uz sve ovo mogu reći da je upravo završena izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju prostora ispostave Zavoda za hitnu medicinu ovdje u Čazmi. Procijenjena vrijednost radova iznosi nešto više od 620.000 eura i sada imamo spremljenu dokumentaciju tako da ćemo moći aplicirati na natječaje koji su u najavi. U ovaj prostor godinama nije ulagano i naša je želja dovesti u stanje primjereno 21 stoljeću – kazao je župan izražavajući još jednom zadovoljstvo zbog velikih ulaganja i što sve ide prema predviđenom planu.

Novouređene prostore župan je obišao u društvu čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka te v.d. ravnatelja Doma zdravlja BBŽ Michela Gruičića, zamjenika ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Branka Novkovića i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Vedrana Trupca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!