Kako odabrati savršene naušnice za vjenčanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rasporedili ste šminku i frizuru, pronašli idealne cipele i, naravno, savršenu haljinu u kojoj ćete izgovoriti “sudbonosno da”. Međutim, ovoj bajci nedostaje malo sjaja i glamura i vi to znate. No, koliko god tražili, ne možete pronaći savršen par naušnica za svoje vjenčanje?

Razumijemo vas, jer izbor je velik, a često zna biti vrlo kompliciran. Vjenčani nakit svakako ima posebno značenje, jer može doprinijeti vašem cjelokupnom izgledu i dati onu posebnu notu elegancije i profinjenosti, a može imati i simbolično značenje i poslati određenu poruku. Zasigurno, ništa ne može dati taj iskričavi sjaj kao savršeni par vjenčanih naušnica.

Također, pogrešan odabir naušnica može vam narušiti izgled, a to je nešto što nikako ne želite. Ipak, nema razloga za brigu, jer mi smo tu da vam pomognemo!

Kakve naušnice mladenka treba nositi?

Odgovor na ovo pitanje nije lak. Postoji mnogo vrsta vjenčanih naušnica – one s cirkonima, dijamantima, naušnice sa sjajnim završetkom, klasične biserne naušnice, one sa sigurnosnom kopčom, razni viseći modeli…
Da, izbor je velik, a da bismo odgovorili na pitanje prvo moramo odgovoriti na sljedeće – Kakvu haljinu nosiš? Kakav oblik lica imate? Kakvu frizuru planirate za danas? Upravo će vas odgovori na ova pitanja dovesti bliže vašem cilju, odnosno savršenom paru naušnica.

Stoga je važno znati…

Ako ste se odlučili za punđu, imate priliku staviti neke duže naušnice, koje će istaknuti vaše lice. Raspuštena kosa ostavlja manje prostora za sjaj, no vjerojatno ste tu odlučili naglasiti vrat i vjerojatno već imate savršenu ogrlicu. Stoga naušnice mogu biti manje i diskretnije. Bitno je samo da su u skladu s ogrlicom, odnosno da su u istom stilu. Ako imate uže lice, dobro će vam stajati naušnice s većim cirkonima, dok šire lice obično znači duže viseće i uže naušnice. Naravno, manje naušnice s cirkonima, dijamantima ili drugim dragim kamenjem uvijek su elegantan i jednostavan izbor. Također male narukvice ručnog rada, raznih oblika – od klasičnih kružnih do geometrijskih uvijek su jednostavna i elegantna varijanta.

Ipak, naše prvo pitanje bilo bi – Kakvu ste vjenčanicu odabrali? Ili ste se možda odlučili za odijelo? Vaša kombinacija će vam najviše pomoći u odabiru nakita, a samim time i idealnog para naušnica za vaše vjenčanje.
Ako ste se odlučili za zatvoreni tip haljine ili vjenčanicu na rolku, onda je vjerojatno da nećete imati ušicu. U takvim kombinacijama svoje lice i vjenčanicu možete lijepo istaknuti dužim naušnicama, bisernim naušnicama ili cirkonima ili dijamantima (malo sjaja nikad ne škodi!). Ako imate veći dekolte, popunit ćete ga upečatljivom ogrlicom, a u tom slučaju naušnice će vjerojatno biti male. S druge strane, odijela i različite odjevne kombinacije daju mladenkama priliku da svoju ljepotu istaknu nakitom. Naušnice su idealan modni detalj ako ste se odlučili za odijelo, a veličinu birajte u odnosu na zatvorenost gornjeg dijela. Ako nosite opuštenu i jednostavnu bijelu haljinu, naušnice su idealne da razbiju monotoniju i unesu potrebnu dozu glamura vjenčanja. Vjenčanice s bogatim radom, čipkom, cirkonima i ostalim detaljima zahtijevaju jednostavniji nakit, jer koliko god je sjaj bitan, važno je ne pretjerivati.

Naravno, birajte naušnice prema svom osobnom afinitetu i ukusu jer ih trebate nositi cijeli dan, a opet će vam ostati i poslije. No, klasika je uvijek u modi, pa se biserne naušnice, mali srebrni prstenovi s cirkonima ili jednostavne dijamantne naušnice mogu uvijek iznova nositi. Također, jedna od stvari o kojoj biste trebali razmisliti je mjesto vjenčanja. Ako se radi o nečemu opuštenom poput plaže, onda je možda bolja opcija jednostavniji tip nakita, dok velika vjenčanja u salama, tradicionalnog protokola, ipak podrazumijevaju veću dozu glamura.

Najpopularnija vrsta vjenčanih naušnica

Kao što smo spomenuli, izbor je velik, au nastavku vam ostavljamo najpopularnije modele, kao i njihove prednosti.

Naušnice s čepovima – klasika je uvijek u trendu

Ovo je jedan od najčešćih tipova naušnica, a poznate su i kao nitne naušnice. Vrlo su praktični, diskretni i profinjeni. Igla, koja je dio naušnice, provlači se kroz rupu na ušnoj resici i sa stražnje strane se pričvršćuje čepom koji je najčešće metalni. Ova vrsta naušnica može biti samo od srebra ili zlata i tada se smatra jednostavnim unikatnim komadom nakita koji se može nositi svaki dan. Također, može imati i cirkon, biser ili neki drugi dragi kamen na središnjem dijelu sprijeda kada je takav tip baš za vjenčanje, pogotovo ako ste se odlučili za jednostavnu baletnu punđu ili recimo kosu zabačenu na jednu stranu.

Naušnice na klips – lakše podnesite teret blještavila

Ako ste se odlučili za look u kojem dominiraju naušnice, a želite veliki komad nakita koji blista i ostavlja dojam, onda vam savjetujemo da odaberete naušnice na klipsu. Ovakvim odabirom lakše ćete podnijeti teret teških naušnica i nećete biti u situaciji da ih usred večeri morate skidati jer će vas boljeti uši. Također, ovo je dobra opcija za sve one mlade koji nemaju probušene uši.

Viseće naušnice – elegancija na svakom koraku

Ove naušnice obično imaju kukice, koje su vrlo lagane na ušima. Dolaze u raznim oblicima, a njihov elegantan dizajn i dužina dat će posebnu notu vašem izgledu. Možete birati one s resicama, one s pokojim biserom, one sasvim jednostavne s tankim remenčićima i cirkonima, a savršen su izbor ako ste odlučili imati samo nakit.

Ukrasne naušnice – za poseban efekt

Jednostavna vjenčanica i jako velike naušnice? Mi kažemo DA! Ove naušnice, poznate i kao luster naušnice, dolaze u raznim oblicima i varijantama, izrazito su dekorativne i daju poseban efekt. Odlično će pristajati uz jednostavnu bijelu haljinu i ravnu ili zalizanu kosu.

Karike – da ili ne?

Opet kažemo – u odnosu na kombinaciju. Velike karike, s detaljima poput bisera ili cirkona mogu biti zanimljive, ali znače da nemate ništa osim nakita i da dobro pristaju uz vjenčanicu. No, male karike, tik uz uho, pa čak i s ponekim detaljem ili posebnom obradom, mogu izgledati vrlo elegantno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!