BJELOVAR POSTAJE IT GRAD Velika potražnja za prostorom, ali i radnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Besplatan prostor i oslobađanje plaćanja režija ono je što Bjelovar u svom nastojanju da postane IT grad nudi tvrtkama iz tog sektora. Taj model daje rezultata jer je u Bjelovar stigla još jedna tvrtka – COMBIS koju su, kaže, direktor Damir Horvat, privukli upravo povoljni uvjeti.

-Apsolutno je prepoznato koliko Bjelovar i gradska uprava čine da ovaj grad učine modernim i razvojnim, koliko su okrenuti gospodarstvu i to smo prepoznali – rekao je Horvat.

Prepoznao je COMBIS i rad Veleučilišta Bjelovar čije studente planiraju ‘vrbovati’. U prvoj godini kane zaposliti do deset osoba, a kako im je naglasak na mladima, spremni su, ističe Horvat, na borbu za kadrove. Da će se za studente bjelovarskog Veleučilišta morati boriti potvrđuju informacije koje dolaze sa studija računarstva navodi gradonačelnik Dario Hrebak.

-Već sada imamo informaciju da je praktički cijela treća godina “rasprodana”, da svi imaju buduće poslodavce, a druge godine je još pola ostalo – otkriva Hrebak.

Veseli to i direktoricu Tehnološkog parka Bjelovar Ivanu Jurković Piščević jer upravo se na IT-u može razvijati i prerađivačko-proizvodna industrija. Ne moraju se svi studenti računarstva, napominje, zaposliti u IT tvrtkama. Neki će svoje mjesto naći i u bjelovarskim prerađivačko-proizvodnim tvornicama gdje će se razvijati nove tehnologije.

-Ako ostanemo na postojećima koje su zastarjele, više nismo konkurentni, a poanta je biti konkurentan – napominje Jurković Piščević. Sudeći prema interesu za prostorima u Tehnološkom parku, Bjelovar je na dobrom putu da postane IT grad. U ovom trenutku se prostor traži za 12 startupova što su za Jurković Piščević slatke brige. (Danijela Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!