POTRAGA ZA SEZONCIMA Susreli se poslodavci i posloprimci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Brojnim nezaposlenima jedina prilika za posao je sezona na Jadranu. Dio ih je i u Bjelovaru pažljivo slušao predstavljanje Valamar Riviere organizirano u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

-Minimalni uvjeti što se tiče radnika i njihovih primanja iznose pet tisuća kuna neto za puni mjesečni odrađeni fond sati. Svaki radnik koji dolazi izvana, odnosno prelazi 30 kilometara od mjesta rada, ima pravo na smještaj i na tople obroke – u ime tvrtke otkrio je Andrea Damiani, voditelj ljudskih potencijala u odjelu zapošljavanja za destinaciju Poreč.

Andrea Damiani

-Svake godine potreba za sezonskim radnicima sve je veća, a vodeće destinacije za radnike naše županije. Već tradicionalno tu je prvenstveno Istra gdje ide najviše naših nezaposlenih osoba, osim toga tu su Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska županija. Većinom je najveća potražnja za ona zanimanja koja najviše i nedostaju, a to su kuhar i konobar – otkrio je Nenad Martinovski, rukovoditelj Odjela za tržište rada u Bjelovaru.

Kakva su iskustva, ali i očekivanja, rekao je Denis Golek, završeni konobar.

Denis Golek

-Iskustva su mi i dobra i loša. Razlog lošeg iskustva je smještaj, ali i plaće koje su nepouzdane. No od ovih novih ponuda imam jako visoka očekivanja – rekao je Golek.

U potražnji i ponudi sezonskih poslova svakako je najbitnije da obje strane ostanu zadovoljne te pozitivno iskustvo možda prenesu i na sljedeću godinu. (Doris Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!