BRIGA ZA STARIJE Županija potpisala ugovor s još jednom Maticom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Bjelovarsko-bilogorska županija još jednom je dokazala da vodi brigu o umirovljeničkoj populaciji. Naime, tijekom posljednjeg posjeta općini Sirač, župan Damir Bajs i zamjenik predsjednika Matice umirovljenika Sirač Ivan Koler potpisali su ugovor vezan uz ovogodišnji Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga. Financijska pomoć koju umirovljenici dobivaju od Županije uvijek dobro dođe, kaže Koler.

– Financijska pomoć dobro nam dođe za djelovanje Udruge. Novčana sredstva trošimo ako idemo na izlete, sportska druženja, pjevačka druženja i slično. Jako smo zadovoljni suradnjom i s Općinom Sirač i BBŽ i imamo jako korektan odnos. Imamo oko 300 članova, a dio novca planiramo pred kraj godine dati starijima od 80 godina za poklon bonove. Od nas 300, preko 80 članova ima više od 80 godina – rekao je Koler.

Uz županijsku, umirovljenici dobivaju i općinsku pomoć. Zamjenik načelnika Općine Sirač Igor Supan kaže da su umirovljenici vrlo uspješni i aktivni.

– Za naše umirovljenike imam samo riječi hvale. Surađujemo jako dugo i s njima i s njihovom pikado sekcijom, zborom, sviračima. Na svakom polju se trude i vrlo su uspješni. Kod naše najveće manifestacije “Dani šljiva i rakija” dosta su aktivni za svoje mlađahne godine – kaže Supan.

Ove godine Županija je za umirovljeničku populaciju ukupno u proračunu osigurala 1,2 milijuna kuna.

– Prije sedam godina BBŽ je za sve umirovljeničke udruge izdvajala 17 tisuća kuna. U 2020. mi smo Županija koja je prva po apsolutnim izdvajanjima za umirovljeničke udruge i potpore umirovljenicima za koje je ove godine osigurano 1,2 milijuna kuna. Osim samih aktivnosti i projekata koje umirovljeničke udruge provode, jako je važno i pitanje inkluzije, odnosno uključenosti jer sve to pridonosi poboljšanju kvalitete života – ističe župan Damir Bajs.

Na prethodno spomenuti županijski javni poziv Matica umirovljenika općine Sirač javila se s projektom “Unapređenje kvalitete života osoba starije životne dobi” te tako ostvarila potporu od 19 i pol tisuća kuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!