ULAGANJE U ŠKOLSTVO Područna škola obnovljena od temelja do krova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Još jedna investicija Bjelovarsko-bilogorske županije vezana za ulaganje u školstvo bliži se kraju. Riječ je o obnovi Područne škole Ivanovo Selo koja se nalazi na području grada Grubišnog Polja. Projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna uključivao je postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova i podova, postavljanje gromobranske instalacije i nove LED rasvjete te rekonstrukciju grijanja. Škola se tako obnovila od poda do stropa, rekla je Snježana Šeliš, ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje.

– Osim što smo obnovljeni od temelja do krova i što to sve prekrasno izgleda, uštedjet ćemo i na energiji preko 50 posto – kaže Šeliš.

Budući da se radi o manjinskoj školi, Šeliš kaže da roditelji iz okolnih sela upisuju djecu u Grubišno Polje. Nakon obnove, kaže, to možda više neće biti tako.

– Smatram da će se sada, prekrasnom preobrazbom ove zgrade, roditelji odlučiti upisati djecu koja možda i nisu češke nacionalnosti u ovu zgradu – ističe Šeliš.

Ulaganje u školstvo ne može biti samo floskula već konkretni potezi, naglasio je prilikom obilaska škole župan Damir Bajs.

– Nakon što smo obišli radove mogu reći da sam vrlo zadovoljan s onim što je napravljeno. Radovi su izvedeni na visokoj ravni i učenici ove područne škole imat će standard koji ni po čemu ne zaostaje za standardom matične škole. I ovdje smo iskoristili priliku da damo dopunska sredstva Županije za one radove koji nisu obuhvaćeni projektom energetske obnove – rekao je župan Bajs.

Zaostajati neće niti ostali projekti usmjereni na školstvo jer pred potpisivanjem ugovora s izvođačem radova je projekt energetske obnove Područne škole u Velikim Zdencima i pripadajuće školsko-sportske dvorane Ivana Nepomuka Jemeršića. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!