Vikend u Bjelovaru: Premijera kazališne predstave ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Večeras i sutra u 20 sati, u Domu kulture u Bjelovaru na rasporedu je premijera kazališne predstave nastale prema tekstu J. Kozarca – B. Vujčića – „Tena – kronika raspada jedne ljepote“

Ovo književno djelo na kazališne daske postavilo je Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca u koprodukciji GK „Gavella“ , GK Požega, „Ludens“ iz Koprivnice i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Kao javna ustanova za kulturu i cjeloživotno učenje koja već više od pola stoljeća organizira gostovanja nacionalnih kazališnih kuća u Bjelovaru i Bjelovarske odjeke kazališta, bili smo počašćeni pozivom da se uključimo u produkciju kazališne predstave koja na scenu stavlja kultno djelo hrvatske književnosti. Tim više što je poziv došao uoči godine u kojoj naša Ustanova, kao pučko otvoreno učilište, ušla u 65. godinu postojanja. Odluka se pokazala odličnom, jer ova je kazališna predstava osvojila publiku prvom izvedbom u Vinkovcima, i svakako je treba vidjeti i doživjeti.

Iako je zbog okolnosti pandemije, bilo izmjena datuma premijera u nekoliko navrata, i zbog toga poziv kasno stiže, nama je posebno drago što je premijerni datum u Bjelovaru ušao u tjedan u kojemu Ogranak Matice hrvatske Bjelovar obilježava 180. godišnjicu djelovanja Matice hrvatske.

Vjerujemo da ćete se odazvati našemu pozivu, pridružiti na se na premijeri, te zabilježiti ovaj vrijedan događaj.

Dolazak se treba potvrditi na 095 909 9214 ili info@cuk.hr, a ulazak u Dom kulture moguć je samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!