[VIDEO] Ovo su božićni filmovi koje morate pogledati! Imamo i ‘bjelovarskog’ favorita!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KAKO JE GRINCH UKRAO BOŽIĆ

“Kako je Grinch ukrao Božić” brzo je postao božićni klasik i to već nakon svog prvog originalnog crtanog oblika koji datira iz 1966. godine i traje samo 26 minuta! Puno godina kasnije, točnije 2000., zelenog zločestog lika koji mrzi sve u vezi Božića utjelovio je Jim Carrey. Božić se približava, a Grinch se prisjeća svog djetinjstva koje je proveo sam i neželjen u sirotištu te odluči svima pokvariti Božić kako bi se on osjećao bolje. Ipak, zločestog lika na početku filma potpuno promijeni djevojčica Cindy Lou Who koja Božiću ne može naći manu. Grinchevo hladno srce zatopli i osvoji sve stanovnike gradića Who nakon čega slijedi zajednička proslava najdražeg blagdana. Ovaj film, iako ponešto izmijenjena sadržaja, bio je 2000. godine najgledaniji film, a nalazi se i u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najunosniji božićni film svih vremena. Najnovija verzija Grincha izašla je 2018. u animiranom obliku.

 

LJUBAV I PRAZNICI

Ljubav i praznici (The Holiday) film je iz 2006. godine redateljice i kraljice romantičnih komedija Nancy Meyers koji prati dvije žene (Cameron Diaz i Kate Winslet) koje su prošle kroz loše trenutke s muškarcima baš prije praznika. U očajničkoj želji za promjenom, zamijene se za kuće i otputuju u suprotnim smjerovima – Diaz u London, a Winslet u Los Angeles. Obje se nađu u potpuno nepoznatom gradu, no jako se brzo prilagode svom novom okruženju, provedu praznike kako još do sad nikad nisu, nauče nešto o životu, ali i pronađu ljubav.

 

PREDBOŽIĆNA NOĆNA MORA TIMA BURTONA
Za one koji su što se filmova tiče zasićeni blagdanske atmosfere u obliku keksića, vilenjaka, zvončića i sveopće raznježenosti i radije bi uz kokice gledali nešto uvrnutije, idealan izbor je “Predbožićna noćna mora Tima Burtona” (The Nightmare Before Christmas). Taj animirani klasik iz 1993. nas vodi u grad Halloween koji se pod vodstvom Jacka Skellingtona odnosno Kralja bundeva kroz cijelu godinu priprema za Noć vještica i svaki dan živi taj najsablasniji praznik. Međutim, njemu je to već pomalo dosadno, a kada slučajno nabasa na Božićni grad odluči preuzeti Božić i sam širiti mir na zemlji na vlastiti, jezovit način. Jack Skellington i njegovi vjerni podanici stoga otimaju Djeda Božićnjaka i preuzimaju blagdan, a kada djeci darove počnu donositi duhovi i demoni, a blagdansko raspoloženje začine jezom dobiva se nešto drugačiji božićni film.

 

ZAPRAVO LJUBAV

Zapravo ljubav (eng. Love Actually) je britanska romantična komedija iz 2003. godine. Film prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi tijekom filma međusobno isprepliću. Ispod slijede sažeci za svaku od tih priča, pri čemu su u svakom od njih poveznice na druge priče prigodno naglašene. Nadalje, potrebno je reći kako je radnja filma smještena pet tjedana prije Božića.

 

BAD SANTA

‘Bad Santa’ je kultna crna komedija iz 2003. godine redatelja Terrya Zwigoffa, a glavnu ulogu igra legendarni Billy Bob Thorton koji kao bivši zatvorenika i kriminalac glumi Djeda mraza u velikom trgovačkom centru. No, umjesto da uveseljava djecu, ‘Bad Santa’ ima brojne ispade, a glavni cilj mu je na badnje veče opljačkati trgovački centar. Ali, neobično prijateljstvo s jednim dječakom polako mijenja teški i zlobni karakter glavnog protagonista filma…

 

BITKA ZA BOŽIĆ

Bitka za Božić obiteljska je komedija o ljubomori, dobrosusjedskim odnosima, ukrašavanju doma i pravome blagdanskom duhu. Matthew Broderick i Danny DeVito okrenuti će Božić naglavačke kada odluče nadmašiti jedan drugoga u blagdanskim ukrasima.

 

ŽIVOT JE TRUBA

Život je truba hrvatski je film Antonija Nića koji prati mladi zagrebački par – opuštenog jazz trubača Buru kojeg je utjelovio Bjelovarčanin Bojan Navojec i njegovu suprugu Janu (Iva Babić) te njihove obitelji na dinamičnom putu prema zajedničkom životu. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo. Radnja filma organizirana je oko dva velika obiteljska okupljanja: jedno je svadba, a drugo večera na Badnjak. Mladoženja Bura, glavni junak filma, pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku umirovljenu računovotkinju nakon što obiteljska tajna izađe na vidjelo. Nesebičnu pomoć pritom mu pružaju Jana i njeni neobični roditelji. Inače, uz Bojana Navojca, na ovom je filmu bilo angažirano još petero Bjelovarčana – Goran Navojec, Bogdan Diklić, Ivan Ožegović, Erna Rudnički i Zlatko Krupić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!