UGLEDNI GOST Izraelski veleposlanik informirao se i o bivšoj sinagogi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U službeni posjet Bjelovaru danas je stigao izraelski veleposlanik Ilan Mor. Jedan od  razloga posjete obnova je nekadašnje židovske sinagoge, poznatije kao Doma kulture, koja se trenutno preuređuje u novo bjelovarsko kazalište, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

– To je bila nota da upoznamo veleposlanika sa svim onim što mi planiramo napraviti, ali naravno jedan od najbitnijih razloga zbog kojeg smo i pozvali veleposlanika je da ga upoznamo sa svim onim dobrim, pozitivnim stvarima, projektima koje radimo zadnje dvije godine u Bjelovaru. Smatramo da smo vrlo slični u onome u čemu je država Izrael najbolja, to je poljoprivreda, a mi smo ipak poljoprivredni kraj – rekao je Hrebak.

Hrebak dodaje kako vidi i potencijalnu suradnju s izraelskim tvrtkama, a u tu suradnju vjeruje i veleposlanik.

– Nimalo ne sumnjam da Bjelovar može poslovno i korporativno surađivati s drugim partnerima u Izraelu. Također sam vrlo oduševljen i zahvalan gradonačelniku i njegovoj inicijativi da se obnovi stara sinagoga u centru grada. Nažalost, više nema Židova u Bjelovaru, samo jedna osoba – kaže Ilan Mor.

Gradonačelnik dodaje kako se ne smije zaboraviti na ljude koji su živjeli u gradu, a da je židovska zajednica bila jedan od značajnih čimbenika razvoja grada u prošlosti. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!