MANIFESTACIJA POD UPITNIKOM Nacionalni Stožer “amenovat” će održavanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stožer civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije zaprimio je od Bjelovarskog sajma zahtjev za utvrđivanje uvjeta, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, za održavanje 28. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma. Interes za održavanjem najpoznatije poljoprivredne sajamske manifestacije u Hrvatskoj postoji usprkos korona krizi i do sada se prijavilo 130 izlagača. Ukoliko bi epidemiološke mjere to dozvolile, Jesenski sajam održao bi se od 11. do 13. rujna na sajamskom prostoru u Gudovcu.
Foto: Bjelovarski sajam
Budući da bi se ova sajamska manifestacija organizirala na 15 tisuća četvornih metara vanjskog izložbenog prostora i s manjim brojem izlagača nego što je to bilo prijašnjih godina, postoje uvjeti za njenim održavanjem, smatraju u toj tvrtci. Stožer civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije proslijedio je zahtjev Bjelovarskog sajma Nacionalnom stožeru civilne zaštite kako bi se utvrdila mogućnost i uvjeti za održavanjem ove sajamske manifestacije na kojoj se odvija i dogovara značajna gospodarska aktivnost.
-Sajamska tradicija na ovim prostorima duga je nekoliko stoljeća. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam najpoznatija je manifestacija tog tipa u Hrvatskoj i od velikog je značaja da se i ovogodišnje 28. po redu izdanje održi kako zbog samih izlagača koji su i naši partneri, tako i zbog posjetitelja. Naime, sajam nudi mogućnost prodaje, promocije i svi sudionici imaju velika očekivanja. Svjesni smo da su teška vremena, ali vjerujem da možemo pronaći način da se ova sajamska manifestacija održi, naravno uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, rekao je direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.
-Jedno od prepoznatljivih obilježja Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije sasvim sigurno je naš Bjelovarski sajam. Najveći je to poljoprivredni sajam u ovom dijelu Europe, a možemo reći i mjesto okupljanja svih onih koji su vezani uz poljoprivredu, od malih proizvođača, OPG-ova pa do velikih tvrtki. Smatram da je, ukoliko je to epidemiološki moguće, a mnogim manifestacijama je bilo dozvoljeno održavanje, važno da se omogući održavanje i našeg Jesenskog sajma u Gudovcu pa makar i u manjem obimu. Naglasak je na kontinuitetu održavanja ove manifestacije, kako zbog navike dolaska posjetitelja tako i zbog interesa izlagača. Nadam se da ćemo dobiti zeleno svjetlo od Nacionalnog stožera civilne zaštite za održavanjem ove sajamske manifestacije prepoznate i izvan granica Republike Hrvatske, istaknuo je župan Damir Bajs.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!