BILOGORSKA KOŠARA Započelo uređenje prostora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski poljoprivrednici okupljeni u zadrugu Bilogorska košara će uskoro imati mjesto u gradu na kojem će moći prodavati svoje proizvode – trgovinu Bilogorska košara. Kako bi mogla otvoriti svoja vrata u pravom bilogorskom duhu snage su udružili Grad, Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar i Gradski muzej, a ona će se nalaziti u samom središtu grada u prostoru koji je posljednjih dvadesetak godina služio kao skladište, kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.
FOTO: GRAD BJELOVAR
– Radi se o prostoru kojeg Bjelovarčani jako dobro poznaju i vrlo rado je bio posjećen. To je prostor bivše Gavrilović mesnice – rekao je Brajdić.
Uređenje prostora je počelo, a poljoprivrednicima je Grad izašao u susret i s najmom.
– Najamnina se prvih šest mjeseci zasigurno neće naplaćivati, a kasnije ako će se i naplaćivati, to će zaista biti iznos koji je određen prema pravilniku. No, radi se o zaista zanemarivom iznosu od par stotina kuna – kaže Brajdić.
Bilogorska košara bi bogatstvo lokalnih proizvoda Bjelovarčanima i njihovim gostima trebala ponuditi oko Božića. Time će na dobitku biti svi – poljoprivrednici koji će imati nov način plasmana i građani koji će na jednom mjestu moći kupiti svježe, domaće proizvode. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!