NOVA PUSTOLOVINA ARGONAUTA Jadranom bez daha

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/JADRAN – Novi poduhvat počinju bjelovarski Argonauti koji sutra kreću u 650 kilometara dugu pustolovinu preveslavanja Jadrana kanuom šesterosjedom. Trebali su ti bjelovarski mornari bez mora i rijeke Jadran preveslati u svibnju. Zbog korone su svoju Jadransku pustolovinu malo pomakli, pa prve zaveslaje ne mogu dočekati, priznaje kapetan Tomislav Smrček.
-Svi smo spremni, svi smo uzbuđeni jer je došlo vrijeme. Istina, deseti je mjesec, ali vremenska prognoza je dobra barem za prvih četiri, pet dana što je nama dovoljno da se zalaufamo i da vidimo kako je i onda ćemo zadnjih par dana veslati ako treba i po nevremenu – najavljuje najveći do sada poduhvat Smrček.
Jadranska pustolovina Argonauta ima i humanitarnu notu – vesla se za udrugu Plava krila, udrugu oboljelih od plućne hipertenzije. I samim nazivom “Jadranom bez daha” žele pokazati kako izgleda život oboljelih od te bolesti, kaže predsjednica Plavih krila Zdenka Bradač.
-Veslači će prilikom tog pothvata ostati bez daha onako kako mi ostajemo prilikom i najmanjih aktivnosti, pa čak i u stanju mirovanja – objašnjava Bradač.
Argonauti put od Prevlake do Savudrije planiraju odveslati za samo osam dana i biti dakle na cilju već sljedeće nedjelje. Za to su se, kaže Smrček, pripremali ni sam ne zna koliko sati.
-Ma ja nemam pojma koliko sati. To su stotine sati jer smo mi cijelu zimu od prošle godine u desetom mjesecu trenirali u kanuima – navodi Smrček.
Jadranska pustolovina – Jadranom bez daha je tek zagrijavanje jer cilj je sljedeće godine zaveslati na najprestižnijoj i najzahtjevnijoj kanuističkoj maratonskoj utrci na svijetu, Moloka’i Hoe na Havajima. Sretno Argonauti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!