Gradonačelnici i načelnici pripremaju proglas o stanju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ono o čemu se prošloga tjedna samo šaputalo, danas je dobilo i potvrdu. Doduše, još uvijek neslužbenu, ali ipak čini se, nešto se sprema.

Nakon niza apela, izjava, reakcija i prosvjeda objavljenih posljednjih tri tjedna, a nakon svih  iskustava proteklih godina, potaknuti lošim ekonomskim i demografskim podacima koji Bjelovarsko-Bilogorsku županiju stavljaju u društvo najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj, gradonačelnici i načelnici uskoro namjeravaju objaviti proglas stanovnicima svoje županije.

Tko je idejni začetnik i inicijator proglasa nismo za sada uspjeli doznati.

Moglo bi ih biti više, jer barem desetak njih proteklih je tjedana javno ili među svojim političkim istomišljenicima progovaralo o lošem stanju u županiji.

Proglas, kako tvrdi nas izvor, neće biti usmjeren ni protiv koga. Razlog tome je namjera inicijatora da ga potpiše što veći broj gradonačelnika i načelnika, a bilo bi najbolje svi.

Njegov je jedini cilj ukazati građanima na nezavidnu situaciju, mobilizirati sve stručne i ljudske potencijale, bez obzira na grad, općinu i političku orijentaciju.

Proglas će, osim svim gradonačelnicima i načelnicima, biti ponuđen na potpis i trenutnom županu, ali i svim kandidatima za župana.

Sadržaj proglasa trenutno je u izradi, svjetlo dana, tvrdi nas izvor, mogao bi ugledati krajem tjedna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!