Zaduženost postaje glavna tema. Tko će se na kraju crvenjeti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Predizborna kampanja u punom je jeku. Vidi se to i iz objava i rasprava koje se ovih dana pojavljuju na društvenim mrežama, na profilima i stranicama lokalnih političara. Tako je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na svom Facebook profilu danas prokomentirao napise lokalnog portala bliskog stranci Damira Bajsa, o skoku zaduženja Grada Bjelovara u prošloj godini s 15 na gotovo 50 milijuna kuna. Taj skok je, tvrdi Hrebak, potpuno opravdan zbog 200 milijuna kuna vrijednih projekata koje Grad provodi, među koje se ubrajaju i obnove svih škola i vrtića. Riječ je o kreditima s kamatom između 1 i 2 posto.

-Mi s jednom kunom izvlačimo 5 ili 6 kuna iz EU fondova. Polako nam ponestaje naša jedna kuna, a sve je više dobrih projekata. Niti jedna naša škola nije zadužena, niti jedna ustanova nije zadužena za razliku od županijskih. To svaki ravnatelj zna koliko je lakše gradskim, a kako je teško županijskim ravnateljima koju moraju vraćati kredite. S druge strane mi smo “strašno zaduženi” s 50 milijuna kuna i to relativno kratkoročnim kreditima, a naša županija je samo bolnicu zadužila za 200 milijuna kuna, a zajedno sa svojim ustanovama je županija zadužena preko nekoliko stotina milijuna kuna – piše, među ostalim, Hrebak u svojoj objavi.

Hrebak nije jedini političar koji je ovih dana potegnuo temu zaduženosti Bjelovarsko-bilogorske županije. Na taj je problem jučer upozorio i županijski vijećnik Ivan Beljan.

-Građani Bjelovarsko-bilogorske županije zaduženiji su od purgera. Dok je Bandić svakog Zagrepčanina zadužio s 2000 kuna, naš župan Bajs učinio je svakog od stanovnika županije dužnim 5000 kuna – poručio je Beljan, koji je dodao kako ukupna zaduženost BBŽ premašuje 500 milijuna kuna. Glavnim krivcem za to Beljan drži aktualnog župana Bajsa koji je, izračunao je Beljan, samo “na naslikavanje” prošle godine potrošio 2,4 milijuna kuna


PODIJELI S PRIJATELJIMA!