Kriminalno i nasilno društvo kandidata za župana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz izbornog stožera kandidata za župana Marka Marušića (HDZ-HSLS-DHSS) osvrnuli su se na političke partnere njegovog protukandidata Damira Bajsa. Priopćenje prenosimo u nastavku:

Ove nedjelje ponovo izlazimo na izbore i biramo tko će u naredne četiri godine voditi ovu županiju. Biramo između dvojice kandidata, a to znači da su nam šanse da pogriješimo čak 50 posto i zato je potrebno birati odgovorno. Izbori sami po sebi svode se na to da različiti ljudi biraju različite kandidate i onako na prvu, reklo bi se, u tome nema ništa neobično. No nije baš tako.

Naime, svaki izbori ponude nam i neke neobične i iznenađujuće situacije, a tu prije svega mislimo na čudna savezništva. U tom smislu ni ovi izbori nisu izuzetak. O crveno-crnoj koaliciji SDP-a i Škorinog DP-a, koja čeka izbore još dva vijećnika srpske manjine ne bi li Damiru Bajsu nekako sklepali

skupštinsku većinu, već je puno toga rečeno. Utoliko to više nije zanimljiva tema jer svima je jasno da priča o navodnoj „programskoj“ koaliciji ne drži vodu. No, postoji još jedno neobično savezništvo o kojem se ne govori, a vrijedno je spomena. Riječ je o družini okupljenoj oko kandidata Damira Bajsa. Aktualni župan u svoju široku koaliciju uz ostale okupio je i četverac s kriminalnim pedigreom. Riječ je o osobama čije životopise krase pravomoćne osuđujuće presude izrečene za različita kaznena djela.

Krenimo redom:

-Siniša Glavaš, bivši predsjednik stranke BUZ BBŽ i poraženi kandidat za gradonačenika Garešnice. Pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od tri mjeseca uvjetno na godinu dana zbog tučnjave i nanošenja tjelesnih ozljeda.

https://www.klikni.hr/aktualno/2021/05/06/bajsov-dojucerasnji-bliski-suradnik-i-kandidat-za-gradonacelnika-garesnice-osuden-zbog-nanosenja-tjelesnih-ozljeda/

-Željko Held, predsjednik Stranke umirovljenika BBŽ i poraženi kandidat za gradonačelnika Grubišnog Polja. Još 2018. pravomoćno osuđen zbog gospodarskog kriminala, točnije šverca duhana na četiri mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana.

https://www.klikni.hr/aktualno/2021/03/23/bajsov-koalicijski-partner-pravomocno-osuden-za-gospodarski-kriminal/

-Anđelko Kolić, kandidat stranke Damir Bajs Nezavisna lista za načelnika Općine Đulovac, pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci uvjetno na dvije godine zbog premlaćivanja i nanošenja tjelesnih ozljeda.

https://www.klikni.hr/aktualno/2021/05/05/dvoje-dulovcana-tvrdi-da-ih-je-bajsov-kandidat-za-nacelnika-istukao-on-tvrdi-da-mu-se-politicki-smjesta/

A od utorka im se pridružio i

-Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih seljaka Hrvatske, pravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 mjeseci zbog varanja s poticajima.

https://www.facebook.com/watch/?v=1827182657669260

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/mato-mlinaric-kazna-mu-nije-ni-istekla-a-vec-je-pokusao-novu-prevaru-s-poticajima-2229926

Nakon predstavljanja ovog uistinu „reprezentativnog“ društva, ne treba zaboraviti ni onu narodnu „s kim si takav si“. Svakako je zanimljivo da županu Bajsu ni najmanje ne smeta podrška osoba s kriminalnim pedigreom, dapače svi su dobro došli jer svaki glas je bitan. Čini se da je logika Damira Bajsa posve jasna, jedino je važno i po svaku cijenu zadržati vlast, a sve drugo je nevažno. Izbori u nedjelju pokazat će da li građani podržavaju tu logiku ili su im ipak važniji poštenje i čist obraz.

 

 

(promo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!