Odbila stan i godišnji bonus od 50 tisuća kuna te doselila u Bjelovar!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/ ZRINSKI TOPOLOVAC – Karla Jurić iz Zagreba završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te se prije specijalizacije odlučila okušati u ambulanti obiteljske medicine. Karli su u Podravini nudili stan i 50 tisuća kuna za svaku godinu koju tamo odradi, no ona je tu ponudu odbila jer je htjela raditi baš u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Otkrila nam je što ju je tako snažno vuklo u ovaj kraj.

– U Bjelovar sam došla zato što su moji roditelji porijeklom odavde, imam ovdje rodbinu i općenito volim ovaj kraj. Drugi razlog zbog kojeg sam odabrala Bjelovarsko-bilogorsku županiju je taj što mi se sviđa što Županija nudi poticaje poput onih za stanovanje pa tako subvencioniraju stanovanje do dvije tisuće kuna za svaki mjesec. To su glavni razlozi, a Bjelovar mi se sviđa i jer je miran grad – ističe. Obiteljska medicina, kaže, činila joj se kao logičan korak nakon završetka fakulteta.

– Smatram da je obiteljska medicina možda najbolji odabir za usavršiti se u određivanju terapije, terapijskih postupaka i upoznavanje drugih specijalizacija, ali i zato što volim komunicirati s pacijentima i pratiti ih, a i volim taj “hod na duge staze” za razliku od onog što pruža hitna medicina – objašnjava Karla koja trenutno radi na dvije lokacije u županiji.

– Rad u ambulanti je nekad više, a nekad manje dinamičan, ovisno od dana do dana. Zasad imam samo pozitivna iskustva, nijedno neugodno pa se nadam da će se tako i nastaviti. Radim u Zrinskom Topolovcu srijedom, a trenutno sam na zamjeni doktorice Gradiček u Bjelovaru – navodi. Pacijenata ima dosta, ali zbog trenutne s epidemijom situacija je pomalo specifična, kaže Karla.

– S obzirom na situaciju s koronom nekako su ljudi skloniji telefonski nazvati mene ili sestru pa su to uglavnom administrativni poslovi puštanja stalnih terapija, a što se tiče pregleda pacijenti dolaze u ambulantu i kroz moju, odnosno ambulantu doktorice Gradiček, koja broji negdje oko tisuću pacijenata, dnevno prođe oko 15 do 20 pacijenata koji trebaju pregled – napominje. Od specijalizacije nije odustala, no prvo želi neko vrijeme provesti radeći u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

– Moj plan je u ambulanti obiteljske medicine provesti otprilike godinu dana, a zainteresirana sam za specijalizaciju koja trenutno nije obiteljska medicina. Imam tri uža izbora, ali to bih trenutno radije sačuvala za sebe – zaključuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!