Općinsko vijeće odlučilo da si načelnik Đulovca može povećati plaću? HDZ: Nije! Pročelnik: Je!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Cirkus Kolorado u nešto manjem obliku nastao je u općini Đulovac nakon što su tamošnji vijećnici odlučili održati elektroničku sjednicu. U prijevodu to znači da nitko od vijećnika nije mogao raspravljati o važnim temama koje se, prije svega, tiču mještana. Nakon današnje sjednice održane točno u podne odlučili smo provjeriti kako je to moderno i tiho zasjedanje izgledalo.

Malo je reći da se neki vijećnici nikako nisu složili oko činjenice da si je načelnik Anđelko Kolić odlučio povećati plaću, ali smanjiti sufinanciranje boravka djece s područja općine Đulovac u Dječjem vrtiću “Vladimira Nazora” Daruvar. To nezadovoljstvo se, kako doznajemo u nastavku, pokazalo i glasovima. Zanimljivostima tu nije kraj jer razlog neodržavanja sjednice “face to face” su vijećnici koji, osim što nisu cijepljeni, odbijaju biti i testirani.

– Jako mi je žao što se sazvala elektronička sjednica jer ni jedna okolna jedinica lokalne samouprave nije išla na sjednicu takvog tipa. Ipak je tu 25 točaka među kojima i proračun, a ne može se kako treba raspravljati. Kao članove kluba HDZ-a posebno su nas pogodile točke vezane za povećanje plaće načelnika, dakle samo načelnika, a ne svih ostalih djelatnika Općine te točka vezana za prijedlog smanjenja subvencije vrtića. Iako je vrtić u Đulovcu napravljen, on nije u funkciji. Do sada su roditelji dobivali subvenciju u iznosu od 900 kuna, a oni bi sada smanjili subvenciju na 400 kuna – kaže Silvije Devald, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a OV Đulovac.

Rezultati su, dodaje Devald, očekivani. Iako Devald ističe zadovoljstvo uz nadu da dvije “osjetljive” točne zbilja nisu prošle, u razgovoru nam je predsjednik vijeća Nikola Jaković rekao da su točke oko povećanje plaće načelniku i smanjenje subvencije vrtića – prošle.

– I jedna i druga točka dobile su sedam glasova za, šest protiv i dva suzdržana. U konzultaciji s našim pročelnikom Josipom Kastmilerom saznali smo da je to prolaz, jer prema Pravilniku, oni koji nisu glasovali se ni ne broje. Protiv su bili HDZ-ovi vijećnici i po jedan vijećnik iz SDP-a i HSS-a dok su suzdržani bili iz SDSS-a. Vijećnici iz SDSS-a su rekli da im nešto nije bilo jasno u točkama pa su odlučili biti suzdržani – kaže Jaković.

U netom prije razgovoru s Devaldom, on se već unaprijed pribojavao konačne odluke. – Ne bi me ništa iznenadilo jer sam upravo danas dobio odluku Ministarstva pravosuđa koji je poništio neke odluke koje su donesene na četvrtoj sjednici gdje nije bilo većine, a proglašene su točke kao da su prošle – kaže Devald.

Iako se dvije strane sudaraju, pročelnik u Đulovcu je, prema Pravilniku, odlučio je da će si načelnik Kolić moći povećati plaću kao i da će roditelji dobivati manje novca za vrtić u Daruvaru. Hoće li se HDZ pobuniti pa će Općinsko vijeće Đulovca ponovno završiti kao slučaj Ministarstva pravosuđa, pokazat će vrijeme. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!