Grad će Udruzi OSIT pomoći s računom za plin, a pronašli su im novi prostor!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kao što je sinoć i obećao, nakon potresnog apela tajnika bjelovarske Udruge osoba intelektualnim teškoćama Maria Blahe da im se pomogne zbog velikog računa za plin jer ih je Gradska plinara ‘strpala’ u kategoriju poduzetnika, bjelovarski gradonačelnik danas se sastao s Blahom. Na sastanku je dogovoreno kako će Grad iz vlastitog fonda za hitne situacije pomoći udruzi da podmiri račun za prosinac u visini od gotovo 3 tisuće kuna.

-Danas je Mario bio kod mene na službenom sastanku. Grad Bjelovar će pomoći financijski interventnim sredstvima za udrugu i njene štićenike koji mnogo znače našem gradu – potvrdio je Hrebak, otkrivši kako se na sastanku nije razgovaralo samo o plinu.

-Oni već godinama imaju problem i s prostorom o kojem javnost malo zna. Sjeli smo s njima i prije nekoliko mjeseci vezano za trajno rješenje problema s prostorom. Grad Bjelovar stupio je u kontakt s nadležnim Ministarstvom koje ima u svom vlasništvu derutni i napušteni objekt u Frajtićevoj ulici koji ujedno i spomenik kulture odnosno nalazi se u povijesno zaštićenoj cjelini i prijavili smo ga nedavno za konstrukciju obnovu obzirom da ga je potres oštetio. Kada obnovimo taj prostor planiramo trajno smjestiti udrugu OSIT, a dio prostora će biti za potrebe navedenog Ministarstva koje će nam isti objekt dati na korištenje na 30 godina. Time bismo riješili ovaj dugogodišnji problem za udrugu OSIT, ali bismo i obnovili i stavili u funkciju derutnu zgradu, koja je i spomenik kulture u samom centru grada – otkriva Hrebak, dodajući kako zgrada treba biti obnovljena sredstvima kroz ITU mehanizam.

-Bit će potrebno dosta vremena da se sve to napravi, ali imamo smjer i realan način kako da projekt realiziramo na zadovoljstvo udruge OSIT – kaže Hrebak.

Inače, na poziv u pomoć zbog visokog računa za plin koji je Mario Blaha sinoć uputio putem društvenih mreža reagirali su i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac, s kojima se Blaha nalazi u ponedjeljak. Pomoć su ponudili i drugi građani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!