[FOTO] RK BJELOVAR: Pećina u momčad vratio bivšeg kapetana i najavio što brže rješavanje prvoligaškog statusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

RK Bjelovar odradio je pet tjedana napornih priprema i sutra momčad trenera Josipa Pećina očekuje nastavak prvenstva u kojem će ugostiti jaku momčad iz Sesveta.

Posjetili smo posljednji trening prije nastavka prvenstva i razgovarali s trenerom Pećinom.

-Pripreme su dosta dobro prošle. Nismo imali većih problema, samo jedna utakmica je bila odgođena i to ona s Varaždinom i imali smo nekoliko izolacija, ali to već postaje normalno. Bitno da nije bilo ozbiljnijih ozljeda. U subotu dočekujemo Sesvete, to je zadnja utakmica redovnog prvenstva. Ne može se ni za jednu utakmicu reći da nema imperativa, ali bodovno nije to sada toliko bitna utakmica. Oni su osigurali Ligu za prvaka, a mi smo u Ligi za ostanak, no kao i uvijek dat ćemo sve od sebe – rekao je Pećina i dodao.

-Što se tiče momčadi očekujemo povratak Matea Lukačeca nakon operacije koljena, već sada gotovo punim intenzitetom trenira. Na moj nagovor naš dugogodišnji kapetan Stipan Šimunović pristao je da nam pomogne u nekim utakmicama gdje će trebati isto kao i Ivan Taras koji trenira s nama i koji je također pristao da nam pomogne kada bude trebalo. Zahvaljujem se dečkima što su uvijek spremni pomoći RK Bjelovar. Ta širina kadra će nam puno značiti u prvenstvu – istaknuo je Pećina i nastavio.

-Cilj je što prije osigurati ostanak momčadi u Premijer ligi tako da onda i mladi dobiju što prije šansu da okuse premijerligaški rukomet jer imamo zaista kvalitetnih mladih igrača kojima treba što prije dati šansu. Evo, recimo Mihovil Kozić je pozvan u kadetsku reprezentaciju Hrvatske za Mediteranske igre u Ankari koje se igraju od 20. do 28. veljače – zaključio je Pećina


PODIJELI S PRIJATELJIMA!