Hrebak pozvao liberale na ujedinjenje i uputio poruku Plenkoviću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U intervjuu za 24sata predsjednik HSLS-a Dario Hrebak uputio je neke poruke građanima, ali i premijeru Plenkoviću čijeg kandidata za ministra graditeljstva jučer nije podržao. Evo tri naglaska iz razgovora za novine u kojima pojašnjava poziciju svoje stranke i koalicijske odnose:
Sadašnje liberalne opcije su fragmentirane, to je istina i kao takve su minorne u ovom sustavu koji favorizira okrupnjavanje. Iako držim da bi bilo dobro da se liberalne opcije ujedine i da se formira jaka centralna opcija, to se može dogoditi samo ako centrističke opcije to same naprave i da ne budu niti “lijeve” niti “desne” nego opcija građanske, produktivne Hrvatske.
Vlada i ministri moraju biti usredotočena na rješavanje tih problema s kojima se susreću naši građani. To je ključni posao Vlade. Ako to nije slučaj nego su druge teme u središtu, onda je potreban reset, osvježenje koji će vratiti težište na ono za što smo izabrani. I za to smo premijeru dali povjerenje da upravlja Vladom, a na njemu je da donese rezultat.
Podržavamo premijera dokle god se adresiraju ključni problemi, a ekipu si bira sam.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!