Bjelovarski gimnazijalci obilježili 64. godišnjicu mature

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas su se u središnjem parku okupili bjelovarski gimnazijalci koji su maturirali davne 1958. godine.

Emotivnom obilježavanju 64. godišnjice mature prisustvovalo je 12 ‘maturanata’ koji su nakon druženja u središnjem bjelovarskom parku otišli na ručak u kultni bjelovarski restoran ‘Adria’.

-Neki su došli iz Zagreba, neki čak iz Rijeke, ima i onih koji su većinu života proveli u inozemstvu i sada su ovdje. Jako mi je drago da smo se okupili – rekla nam je Ana Supančić i nastavila.

-Znate, nekada je bilo puno teže maturirati nego sada. Puno više se tražilo i teži uvjeti su bili. Mladi danas ne znaju kakva je Gimnazija nekada bila. Znam to jako dobro jer sam predavala 40 godina u bjelovarskoj Gimnaziji. Mi smo te davne 1958. godine morali polagati pet predmeta iz svih godina plus ustav. Strašno puno se tražilo. Neusporedivo s današnjim sustavom. Da ne pričam kako nas profesori tijekom ljeta nisu smjeli vidjeti u parku nakon osam sati, a danas je sve drugačije. Dobro, modernija su vremena, ali nekada su se neke stvari više poštivale – rekla je Supančić.

Božidar Horvat je na današnje druženje došao iz Kraljevice, mjesta blizu Rijeke.

-Ja sam u Isusovim godinama otišao iz Bjelovara u Rijeku. Tamo sam radio do mirovine i sada živim kraj Kraljevice, na moru. Danas sam došao u Bjelovar zbog ove prigode, ali da si sredim vikendicu koja se nalazi na Groblju sv. Andrije – kroz smješak nam je rekao gospodin Božidar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!