[FOTO/VIDEO] PVK Mladost Bjelovar na postolju. Do medalje već u svom drugom nastupu na Pirana turniru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vaterpolisti bjelovarske Mladosti osvojili su treće mjesto na već tradicionalnom vaterpolskom Pirana turniru na bazenima Cerine u Koprivnici.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa podijeljenih u dvije skupine. U prvu skupinu svrstani su ekipe Pirane 1 iz Koprivnice, Karašice iz Belišća, Mladosti iz Bjelovara i Slavonskog Broda, a u drugu Pirane 2 iz Koprivnice, Garestin iz Varaždina, Đakovo i Brod na Savi iz Slavonskog Broda.
Draž ovog kontinentalnog turnira je što na njemu u pravilu nastupaju bivši vaterpolisti (od kojih su neki prije igrali u prvoligaškim klubovima), ali i vaterpolo rekreativci, od onih koji rijetko igraju zajedno, do onih koji redovno, pa i gotovo svakodnevno treniraju.

Turnir je to u kom nema bilo kakvih dobnih ograničenja, pa u bazenu nerijetko možete vidjeti mladiće od šesnaest godina i veterane od blizu šezdeset, međutim, u vodi su te dobne razlike katkad puno manje vidljivije nego na kopnu.

Natjecanju po skupinama Mladost je završila na prvom mjestu sa sve tri pobjede. Pirane 1 Mladostaši su pobijedili rezultatom 4:3, Slavonski Brod sa 5:2, a Belišćane sa 6:3.
Iz prve grupe u polufinale su se plasirali Mladost i Belišće, a iz druge Varaždin i Brod na Savi.
U prvoj polufinalnoj utakmici veterani Mladost, pojačani tek jednim mladim igračem poraženi su od daleko najmlađe ekipe turnira, Brod na Savi.

U drugom polufinalu, Varaždin je uvjerljivo pobijedio Belišće, pa su se u finalu tako ponovno sastali Varaždin i Brod na Savi, a u borbi za treće mjesto ekipe iz Bjelovara i Belišća. Pobjedom nad Karašicom – Belišće, istim rezultatom kao i u grupnoj fazi 6:3 Mladost je osvojila treće mjesto, a Garestin iz Varaždina u finalu je savladao Brod na Savi. Titula pobjednika ovog sjajnog turnira ostala je tako u Varaždinu koji ju je osvojio i prošle godine.
Nakon završetka turnira za izjavu smo zamolili kapetana ekipe Mladosti, Tihomira Jurkovića.

-Bilo je iznimno zadovoljan rezultatom, a još više suradnjom klubova. Nemojmo zaboraviti da smo se mi veterani bjelovarske Mladosti prvi put prije godinu dana okupili upravo na ovom turniru i tu donijeli odluku da nakon 20 godina reaktiviramo naš Klub. Tada smo od pet ekipa bili četvrti, a danas smo od osam ekipa bili treći. Međutim, od rezultata puno je važnije ovo druženje, promocija vaterpola, suradnja klubova i iskustva koja crpimo od drugih – kazao je Jurković i dodaje.

-Posebna vrijednost ovog turnira jest dogovor klubova sudionika da svaki od njih organizira po jedan turnir godišnje. Tijekom zimske sezone to će uz Koprivnicu, biti Varaždin i Slavonski Brod, koji imaju zatvorene bazene, a tijekom ljetne, Đakovo, Belišće i Bjelovar koji na žalost to još uvijek nemaju. I prema rezultatima na ovom turniru jasno je da klubovi koji nemaju zatvorene bazene teško mogu držati korak s onima koji redovno treniraju čitavu godinu. Sada kada vidimo da su na ovaj turnir počele dolaziti i mlađe ekipe, mi ćemo već na idućim turnirima u momčad uključivati i naše juniore, a možda uskoro formirati i dvije bjelovarske ekipe. Za njih će to biti odlična prigoda da i van ljetne sezone kada nemaju prilike trenirati u vodi, ipak odigraju pokoju utakmicu. To će nam svima puno značiti u razdoblju kada moramo mlađe kategorije držati na okupu kako bi spremnije dočekali otvaranje zatvorenog bazena kome se svi iskreno nadamo i željno ga očekujemo.

PVK Mladost – Bjelovar
1. M. MANJKAS (G)
2. H.PAVIČIĆ
3. D. KUDUMIJA
4. L. MAĐER
5. T. JURKOVIĆ (C)
6. A. KAJMAK
7. A. BRKLJAČIĆ
8. M. KLAIĆ
9. E. ŠOŠIĆ
10. R. GOLIĆ
11. Ž. ABDIĆ
12. A. KUTEN
13. I. MILANOVIĆ
14. V. PAVIČIĆ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!