Bjelovarski stolnotenisači ‘rasturaju’, Klara Končar pozvana u reprezentaciju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završena su ligaška nadmetanja u 2. Hrvatskoj ligi za stolnotenisače. Pritom stolnotenisačice i stolnotenisači Bjelovara imaju puno razloga za slavlje, prvenstveno zbog osvajanja prvog mjesta i ostvarivanja prava nastupa na dodatnim kvalifikacijama za 1. ligu koje će se održati od 12. do 14. svibnja u Osijeku.

-Nakon 22 odigrana kola seniori STK Bjelovara suvereno su vladali za stolom i ostvarili 19 pobjeda, sa samo 3 poraza. Kroz dugu i napornu sezonu ovaj veliki podvig ostvarili su stari lisci Pečarić Dražen, Kovačić Vlatko, Mederal Damir, Ban Slaven te mlada nada kluba Pajić Marko. Ovim plasmanom napravljen je veliki rezultat za klub, ali se u Osijek ne putuje sa spuštenom zastavom. Nakon odlično odigrane sezone Klare Končar, pogotovo jesenskog dijela i prvog mjesta na rang listi HSTS-a, uslijedio je poziv u reprezentaciju U-13 godišta po A programu – pohvalili su se iz kluba.

Prvi ispit Klaru očekuje u Osijeku od 26. do 30. travnja na natjecanju na kojem će nastupiti preko 200 igrača iz 14 zemalja. Protivnici naše reprezentacije su Grčka, Portugal i Azerbejđan.

Na juniorskom prvenstvu Hrvatske mlade stolnotenisačice Bjelovara osvojile su pak četvrto mjesto. U razigravanju za broncu poraz od favoriziranih Puljanki nije ostavio dubokog traga. Bjelovarčanke su na tom prvenstvu jedine imale sastav koji je ponikao iz domaćeg inkubatora, bez igračica sa strane. A taj lijep rezultat ostvarile su Kukolj Anja, Špoljar Sara, Špoljar Lana i Končar Klara.

Lijep rezultat postigao je i najmlađi kadet Andrej Tomič na PH plasmanom u četvrtfinale do kojeg nije ispustio niti jedan set, a onda je morao stisnuti ruku drugom nositelju Simunu iz Zagrebačke Mladosti.

Na regionalnim rang listama Andrej Tomič zauzima prvo mjesto, u najmlađim kadetkinjama Krnjić Dorotea drugo mjesto te u klincezama Lana Jurković prvo mjesto.

Do kraja sezone pred stolnotenisačima Bjelovara je još puno uzbuđenja i izazova. Uz već spomenute kvalifikacije za 1. ligu, kadetkinje očekuje PH od 12. do 14. svibnja u Zagrebu i od 27. do 28. svibnja Masters 16 najboljih u Puli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!