Upoznajte novog trenera NK Bjelovar: ‘Radio sam u Dinamu, Osijeku i Saudijskoj Arabiji, a sada se vraćam u svoj grad’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zoran Marčetić (44) novi je trener Nogometnog kluba Bjelovar. Naime, nakon što je ostavku podnio trener Luka Bilobrk i nakon što su privremeno prvu momčad preuzeli Bošnjak i Lalić, sada je ekipu preuzeo nogometni stručnjak Zoran Marčetić.

Inače, Marčetić je rođen u Bjelovaru gdje je živio do svoje osamnaeste godine, a onda je otišao na studij u Zagreb.

-Živio sam blizu Gradskog stadiona i nakon završene Gimnazije u Bjelovaru otišao sam u Zagreb na Kineziološki fakultet na kojem sam i diplomirao. Nogomet mi je oduvijek u krvi tako da sam nakon završenog fakulteta odmah i otišao u nogometne vode – kaže nam Marčetić i nastavlja.

Rad u velikim klubovima

-Radio sam u zagrebačkom Dinamu s mlađim kategorijama. Trenirao sam i pomogao u razvoju brojnim prvoligaškim igračima. Proveo sam i tri vrlo uspješne godine u Osijeku. Vodio sam B momčad, a nakon toga bio sam i član stručnog stožera momčadi Osijeka koja je osvojila treće mjesto u HNL-u. Okušao sam se i u inozemstvu, naime godinu dana sam radio kao trener u Saudijskoj Arabiji. Tamo je jedan drugačiji svijet, od klime do kulture, ali nogometno su zaista dobro razvijeni – kaže nam Marčetić koji je vlasnik uefine licence i koji će zasigurno na treninzima uvesti suvremeni pristup treniranju.

Novog trenera smo pitali kako je došlo do preuzimanja prve momčadi Bjelovara, kakvu je momčad zatekao i kakav je plan do kraja sezone. Podsjetimo, NK Bjelovar se nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s 35 bodova.

-Pa nema tu misterije. Vrlo jednostavno, uprava kluba me kontaktirala, ja sam pristao na razgovor na kojem su mi oni predstavili projekt kluba. Vidio sam da se radi o ambicioznoj upravi, ambicioznom klubu, a moram reći i da je emocija malo prevladala jer je to ipak moj grad i sve smo se dogovorili vrlo brzo – kaže nam Marčetić i nastavlja.

-Momčad ima talentiranih pojedinaca i vidio sam puno potencijala. Ali naravno, mora se puno raditi. Ići ćemo do kraja prvenstva u svakoj utakmici na pobjedu, a paralelno ćemo pripremati momčad za iduću sezonu – kazao nam je novi trener NK Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!