Mala škola nogometa u Dežanovcu doživjela veliki uspjeh! ‘Napokon vidimo djecu na terenu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu odnosno nogometa od sada u općini Dežanovac mogu trenirati taj sport od malih nogu. Naime, Nogometni klub “Dinamo” Dežanovac otvorio je “Malu školu nogometa Općine Dežanovac”. Općina i klub sada se mogu pohvaliti da imaju jedinu izvanškolsku aktivnost koja je ujedno jedina sportska aktivnost na području općine. Mala škola nogometa otvorila se prije otprilike mjesec dana, a kako za sada sve protiče otkrio nam je predsjednik kluba Niko Ilinović.

– Posjećenost treninga je od 70 do 80 posto. Morali smo otvoriti školu nogometa jer djeca više nisu mogla čekati i sve više je bilo poziva i upita kada će krenuti treninzi i utakmice. Za vrijeme nedavnih kiša igralište je znalo biti blatnjavo i doslovno potpoljeno, ali bez obzira na sve djeca dolaze. Imamo čak onih koji ostaju na sljedećem treningu za drugu grupu – rekao je Ilinović.

Trenutačno su upisana 64 polaznika.

– Djeca se sastaju dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom ili ponedjeljkom i srijedom. Voditelj škole dogovara termine koji bi svima odgovarali jer imamo četiri uzrasta U9, U11, U13 i U15 – dodaje.

U Malu školu nogometa sada su upisana djeca od 1. do 8. razreda. No, od 1. rujna, kada će mala škola nogometa imati ljetnu pauzu, moći će se upisati i niži uzrasti.

– Od tada ćemo upisivati i djecu od pet do sedam godina tako da ćemo pokriti sve uzraste, od pet pa do 40 godina – rekao je Ilinović.

Mala škola nogometa još uvijek je pilot projekt, a Ilinović otkriva po čemu se oni to razlikuju.

– Radi se o pilot projektu bez natjecanja jer nismo se mogli u pola sezone priključiti natjecanjima. Od 1. rujna imat ćemo dva do tri puta tjedno treninge također, a cijelu godinu se može pohađati škola bez članarine. I bilo tko se u bilo kojem trenutku može upisati ili ispitati što znači da nemamo nikakvih ograničenja – rekao je.

NK “Dinamo” Dežanovac ove godine slavi 55 godina postojanja pa je početak male škole nogometa došao kao šlag na tortu.

– Nikada nije postojala škola nogometa. U nekim navratima su bili jedan ili dva uzrasta, ali nikada nije postojao model. Naime, ja sam preuzeo klub prošle godine u osmom mjesecu, taman prije početka nove sezone. Negdje u 12. mjesecu, kada sam prošao prvu fazu upoznavanja s poslom, došao sam na ideju da sljedeće, 2024. godine, otvorimo školu nogometa koja bi bila prihvatljiva za sve. Pokušavamo i preko Ministarstva doći do nekih sredstava da se kupi oprema kako ju roditelji ne bi morali sami kupovati – kaže Ilinović.

Ilinović je s idejom htio pričekati sljedeću godinu dok se ne stvore još bolji uvjeti poput renovacija prostorija i slično, no prilika se ukazala puno ranije.

– Iz Razvojne agencije Daruvar pozvali su nas s upitom želimo li nešto prijaviti na projekt Ministarstva sporta i turizma. Tako smo došli do zaključka da bi već ove godine mogli krenuti sa školom nogometa. Krajem siječnja otišao sam u našu školu vidjeti kolika bi bila zainteresiranost, a vijest je eksplodirala. Od 118 učenika, njih 62 se odmah prijavilo. Zato nisam mogao odoljeti da se škola otvori već ove godine – rekao je.

Da se odluka pokazala ispravnom djeca dokazuju iz dana u dan.

– Tek sada nakon nekog vremena vidi se da je to bila dobra odluka jer konačno i na seniorskim utakmicama imamo djecu oko igrališta. Lijepo je vidjeti tako jedan prizor s obzirom na to da u našoj općini Dežanovac nikada nije bila neka izvanškolska aktivnost, a pogotovo sportska – navodi.

Zahvalan je na pomoći klub i Općini Dežanovac.

– Moram se zahvaliti načelniku Općine Dežanovac Josipu Stjepanoviću koji je rebalansom proračuna omogućio još jednu stavku, a to je Mala škola nogometa Općine Dežanovac te dodijelio sredstva s kojim će se financirati trener i voditelj škole nogometa. Samim time roditeljima i djeci omogućeno je da škola bude besplatna za 2023. godinu – zaključuje Ilinović.

Bravo za Općinu Dežanovac i nogometni klub “Dinamo” Dežanovac koji su brojnoj djeci ispunili snove. Svi oni koji im se žele pridružiti mogu pogledati njihovu Facebook stranicu gdje se nalaze svi kontakti ili ih posjetiti na jednom od treninga i utakmica pa izravno pristupiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!