Evo koliko zarađuje direktor kojem su ispred nosa nestali milijuni!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon objave našeg članka o tomu da Ivan Beljan još uvijek prima direktorsku plaću, iako su iz tvrtki kojima je na čelu nestali milijuni, mnogi naši čitatelji ostali su u nevjerici. Neki od njih uvjeravali su nas da je Beljan dao ostavku još prošle godine i da već mjesecima nije direktor, no ta informacija naprosto nije točna.

Sve do prije nekoliko mjeseci Ivan Beljan upravljao je dvjema velikim čazmanskim gradskim tvrtkama – Komunalijama i sestrinskom tvrtkom za vodne usluge. Kada je jesenas u gradsko komunalno poduzeće banula policija kako bi istražila navodne financijske malverzacije koje su, prema posljednjim procjenama, ‘teške’ nekoliko milijuna kuna, Ivan Beljan je, kako je naveo, „zbog moralne odgovornosti i kao neposredni rukovoditelj zaposlenice osumnjičene“ za krađu novca podnio ostavku na mjesto direktora u Komunalijama. Pritom je mudro prešutio kako se nije odrekao mjesta direktora u sestrinskoj firmi.  Štoviše, njome i dalje upravlja kao vršitelj dužnosti direktora.

Na tom rukovodećem mjestu Beljan prima nemalu plaću za hrvatske prilike. U brutu ona iznosi 2.123,56 eura, što je 1.698, 85 eura neto. Riječ je o javnom podatku koji je Beljan, kao šef gradske tvrtke, dužan objaviti u imovinskoj kartici. Istovremeno, on je i potpredsjednik Županijske skupštine, no tu dužnost obavlja volonterski.

Najpoznatiji čazmanski direktor živi u Bjelovaru, gdje u suvlasništvu ima tri kuće, jednu vrijednu 228 tisuća eura, drugu od 200 tisuća eura, a treću od oko 50 tisuća. K tome, u Bjelovaru obitelj Beljan ima i stan vrijedan 35 tisuća eura te nekoliko tisuća eura vrijedne gospodarske objekte, livadu i oranicu. Beljanova supruga suvlasnica je i dvije nekretnine vrijedne oko 150 tisuća eura, a riječ je o kućama u Brnazama kod Sinja i u Bjelovaru. Imovinsko carstvo Beljanovih proteže se i preko granica. Naime, iz imovinske kartice je vidljivo kako imanje s dvije kuće, vrijedno oko 75 tisuća eura, imaju u Grabovici kod Tomislavgrada.

Kad je riječ o voznom parku obitelji Beljan, prijavili su tri automobila vrijedna ukupno blizu 13 tisuća eura. Na popisu vrijednosti je i zbirka umjetnina procijenjena na 5.300 eura, zbirka bjelovarskih razglednica vrijedna 4.645 eura, dionice HT-a vrijedne oko 5 tisuća eura te jednako toliko štednje.

U kartici se navode i primanja Beljanove supruge koja je zaposlena u Dječjem vrtiću Bjelovar, gdje prima plaću od 1.107 eura bruto (847 neto). Ona ima i dodatni mjesečni prihod od imovine i imovinskih prava u iznosu od 106 eura te jednokratni od 30 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!